Iepazīsti farmaceita profesiju – piesakies Ēnu dienai BENU Aptiekā!
Esi vesels
2024. gada 14. marts, 20:20

Iepazīsti farmaceita profesiju – piesakies Ēnu dienai BENU Aptiekā!

Ziņu nodaļa

Reklāmas projekts

Vai tevi interesē darbs, kas dod iespēju palīdzēt apkārtējiem, prasa precizitāti, ir atbildīgs, kā arī sniedz īpašu gandarījumu? Vai varbūt vienmēr esi gribējis tuvāk iepazīt farmaceita profesiju? Varbūt tevi saista medicīna un farmācija, taču vēl nezini, kā vēlies veidot karjeru nākotnē? Uzzini, ko par savu profesiju domā BENU Aptiekas farmaceiti.

BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa stāsta: “Būt par farmaceiti ir daļa no manas būtības, šo profesiju ik dienas nesu ar lepnumu. Farmaceita ikdiena ir raiba, jo darba pienākumos ietilpst ne vien cilvēku apkalpošana, medikamentu, uztura bagātinātāju un kosmētikas izsniegšana, bet arī palīdzēšana – gan ar padomu, gan ar smaidu, ar kādu labu vārdu, kā arī ikviena klienta uzklausīšana, ikreiz jāprot gan salasīt ārsta rokrakstu, gan jāspēj  ieteikt piemērotākos līdzekļus.”

Farmaceite Elma Grīnhofa ikdienā nodarbojas ar zāļu izgatavošanu BENU Aptiekā un uzsver: “Mana darba diena nav iedomājama bez atbildības, precizitātes un kārtības uzturēšanas darba vidē.  Pati ikdienā strādāju arī ar zāļu izgatavošanu – tā ir mana sirdslieta! Savienojot dažādas izejvielas, ar savām rokām pagatavot zāles – tā ir īstā farmācijas esence! Vislielāko gandarījumu zāļu gatavošanā sniedz to zāļu formu gatavošana, kas no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka neizdosies. Tāpēc to izgatavošana prasa ilgāku laiku – ir jāpēta zinātniskā literatūra, jāliek lietā ķīmijā un zāļu tehnoloģijas mācībās uzkrātās zināšanas, lai iegūtu viendabīgas un maksimāli efektīvas zāles, kas būtu ērti lietojamas pacientam. Lai arī šī ir sena profesija, tā visu laiku pilnveidojas, tāpēc arī farmaceitam ir jāmācās visu mūžu, jāpilnveido sevi un jābūt zinošam par jaunākajiem medikamentiem, ārstēšanas metodēm un jaunumiem zāļu gatavošanā. Farmaceits ir cilvēks, kas ar savām zināšanām par medikamentiem sniedz pienesumu veselības aprūpē, turklāt vissvarīgākais šajā profesijā ir spēja palīdzēt cilvēkiem, tas ir dzinulis vairāk pilnveidoties un sniedz vislielāko gandarījumu!

Konstantīns Čerjomuhins ir BENU Aptiekas Jūrmalā vadītājs un ikdienā gan vada savu komandu, gan pats veic farmaceita pienākumus. Viņš stāsta: “Farmaceiti mīl un zina, kā strādāt ar lielu informācijas apjomu. Šādi speciālisti izceļas ar augstu koncentrēšanās spēju, uzmanību un precizitāti. No mūsu vērīguma un precizitātes ir atkarīga cilvēku veselība, mūsu un aptiekas reputācija un mūsu karjera. Farmaceita profesijā mani visvairāk iedvesmo tas, ka varu kādam palīdzēt, turklāt paldies no klientu puses ik reizi silda sirdi!”

Ēnu diena BENU Aptiekā

Ja arī tevi interesē farmaceita profesija, piesakies Ēnu dienai kādā no BENU Aptiekām! BENU farmaceitu pavadībā ikvienam ēnotājam būs iespēja vērot saskarsmi ar klientiem, apgūt ko jaunu par zālēm un vitamīniem, izzināt farmaceitiskās aprūpes būtību un uzzināt vairāk par aptiekas sortimentu.

Šogad Ēnu diena norisināsies 4. aprīlī, savukārt pieteikšanās būs atvērta līdz pat 25. martam! Visu nepieciešamo informāciju vari atrast Ēnu dienas oficiālajā mājaslapā.

BENU Aptiekas studiju atbalsts un prakses iespējas

Tāpat BENU Aptieka ikvienam interesentam piedāvā iespēju studēt farmāciju. Programmas ietvaros konkursa atlases kārtībā uzvarētājiem tiek nodrošinātas BENU Aptiekas finansētas studijas Rīgas 1. medicīnas koledžā vai Sarkanā Krusta medicīnas koledžā farmaceita asistenta specialitātē un garantēts apmaksāts darbs BENU Aptiekā gan studiju laikā, gan pēc to veiksmīgas pabeigšanas.

Par to, kā pieteikties programmai, kā arī par prakses un darba iespējām BENU Aptiekās vairāk uzzini benu.lv.