foto: Shutterstock
Ārsts dalās ar brokastīm, ko viņš ēd katru dienu un kas var dabiski pazemināt holesterīna līmeni
Esi vesels
2024. gada 20. februāris, 06:23

Ārsts dalās ar brokastīm, ko viņš ēd katru dienu un kas var dabiski pazemināt holesterīna līmeni

Jauns.lv

Augsts holesterīna līmenis, līdzīgi kā augsts asinsspiediens, neizraisa daudz pamanāmu simptomu. Tomēr pārāk augsts holesterīna līmenis artērijās var palielināt nopietnu veselības problēmu risku, sākot no sirdslēkmes līdz insultam. Par laimi, veselīga uztura uzlabojumi var palīdzēt šo risku samazināt. 

Ārsts Dr. Zains Hasans, sertificēts traumatologs un anesteziologs, savā vietnē TikTok dalās ar trīs pārtikas produktiem, kas dabiski samazina holesterīna līmeni.

Lai sāktu dienu ar holesterīna līmeni pazeminošu ēdienu, viņš ieteica ēst auzu pārslas. Dr. Hasans atzina, ka pat viņš pats ēd šīs populārās brokastis burtiski katru dienu.

"Auzu pārslas ir fantastisks šķiedrvielu avots. Tās palīdz saistīt žultsskābes, kas pēc tam dabiski samazina holesterīna līmeni jūsu organismā. Tiesa gan, svarīgi ir izvēlēties auzu pārslas, kas nesatur glifosātu - plaši lietotu herbicīdu, kas tiek izmantots nezāļu apkarošanā,” skaidro ārsts. 

Vēl viens pārtikas produkts, ko viņš ieteica paaugstināta holesterīna līmeņa samazināšanai, varētu būt lielisks papildinājums auzu pārslām - rieksti.

Dr. Hasans iesaka uzturā katru dienu iekļaut riekstus. Vai tie būtu Indijas rieksti, mandeles vai lazdu rieksti – tie visi ir lielisks šķiedrvielu un arī olbaltumvielu avots. 

Pēdējais holesterīna līmeni pazeminošais produkts daktera sarakstā ir ogas. Turklāt nav svarīgi, kādas ogas jūs izvēlaties. "Ogas ir antioksidanti. Tās samazina brīvo radikāļu daudzumu organismā. Tieši brīvie radikāļi izraisa asins recekļu veidošanos, kas paaugstina sirdslēkmes risku, jo artērijās brīvi plūst holesterīns,” skaidro ārsts.

Tēmas