foto: EPA/Scanpix
Eksperts atklāj, kāds, viņaprāt, ir Ķīnas noslēpumainās pneimonijas uzliesmojuma cēlonis
Runā speciālists
2023. gada 4. decembris, 13:18

Eksperts atklāj, kāds, viņaprāt, ir Ķīnas noslēpumainās pneimonijas uzliesmojuma cēlonis

Jauns.lv

Apstākļos, kad valda apjukums un pieaug bažas par jaunu pandēmiju, veselības eksperts ir atklājis, kāds, viņaprāt, ir Ķīnas noslēpumainā saslimšanas uzliesmojuma patiesais iemesls.

Pasaules veselības organizācijas (PVO) 23. novembra paziņojumā teikts, ka Ķīnas veselības aprūpes iestādes vaino hospitalizāciju skaita pieaugumā zināmus patogēnus, piemēram, adenovīrusus, gripas vīrusu un RSV, kas parasti izraisa tikai vieglus, saaukstēšanās simptomus.

Tikmēr veselības jomas eksperts Dr. Naijārs uzsver, ka pieaugošais pneimoniju skaits ir Covid nopelns. Viņš arī norādīja, ka Ķīnā ilgstošie Covid-19 ierobežojumi tika pārtraukti salīdzinoši nesen, tādējādi palielinot elpceļu slimības izplatīšanās iespējamību. Viņš teica: "Iespējams, ka tas viss ir saistīts ar to, ka Ķīna piedzīvo pirmo lielo bērnu respiratoro slimību vilni pēc diezgan ilgstošā Covid ierobežojumu perioda.”

Jau ziņots, ka Ķīna apgalvo, ka elpceļu saslimšanas cēlonis ir bakteriāla infekcija, RSV, gripas un saaukstēšanās vīrusi, taču pieaug bažas, ka tā nenovērtē situācijas nopietnību.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir pieprasījusi no Ķīnas amatpersonām vairāk informācijas par elpošanas ceļu slimību un pneimonijas gadījumu skaita pieaugumu bērnu vidū.