foto: Shutterstock
43 gadus vecā Sandra, atpūšoties Krētā, tiek pie traģiskas diagnozes
Dzīvības loterija
2023. gada 25. septembris, 19:53

43 gadus vecā Sandra, atpūšoties Krētā, tiek pie traģiskas diagnozes

Jauns.lv

43 gadus vecā Sandra Gutjeresa devās atpūtā uz Krētas salu, Grieķijā, taču sievietes atpūtas plānus izpostīja smaga diagnoze.

Atvaļinājuma laikā Sandra uz rokas pamanījusi neizskaidrojamu zilumu un nolēmusi to pārbaudīt. Viņai tika diagnosticēts vēzis – akūta limfoblastu leikēmija. Sandra nekavējoties tika hospitalizēta bez atļaujas doties atpakaļ uz mājām. 

„Man šeit jābūt vismaz mēnesi. Jo ātrāk tiks uzsākta ārstēšana, jo labākas ir manas izredzes dzīvot,” britu medijam stāsta Sandra. 

Sieviete atklāj, ka pie ārsta nolēmusi doties drauga, ar medicīnisko izglītību, mudināta. „Es pamanīju violetus izsitumus, tādus, kā zilumus. Pazvanīju savai draudzenei, kura strādā par ārsta asistentu, un viņa mudināja nekavēties ar asins analīzēm,” stāsta Sandra.

"Mūsu pasaule apgāzās kājām gaisā," sacīja Gutjeresa kundze. "Ārsti sākotnēji neticēja, ka man nav sāpju. Bet es zvēru, man nebija sāpju. Man bija tik daudz enerģijas un nevienas citas pazīmes, tikai zilumi.”.

Akūta limfoblastu leikēmija ir viens no izplatītākajiem vēža veidiem bērniem. Pieaugušo vidū šī tiek uzskatīta par retu saslimšanu. 

Slimības simptomi ir kaulu sāpes, drudzis, smaganu asiņošana, biežas infekcijas, stipras vai biežas asiņošanas no deguna, bāla āda, vājums, nogurums, elpas trūkums, enerģijas izsīkums, kā arī pietūkuši limfmezgli. 

"Šī pieredze man ir likusi kļūt uzmanīgākai pret signāliem, ko mans ķermenis vēlas pateikt. Ir jāpalēnina temps un patiešām jāieklausās sevī," sacīja Sandra.