foto: Publicitātes foto
Profesore Radziņa: Latvija pirmo reizi uzņem Eiropas vadošos ultrasonogrāfijas pētniekus un ekspertus
Eiropas ultrasonogrāfijas kongress EUROSON notiek 34.reizi, šī ir pirmā reize, kad ir iespēja to uzņemt Latvijā. Tas ir gan pagodinājums, gan augsta starptautiska atzinība Latvijas medicīnas kompetencei.
Runā speciālists
2023. gada 22. maijs, 18:28

Profesore Radziņa: Latvija pirmo reizi uzņem Eiropas vadošos ultrasonogrāfijas pētniekus un ekspertus

Jauns.lv

174 starptautiski atzīti zinātnieki, pētnieki, lektori pulcēsies Eiropas ultrasonogrāfijas kongresā EUROSON 2023, kas  šogad pirmo reizi  50 gadu Eiropas Ultrasonogrāfijas asociāciju federācijas (EFSUMB) pastāvēšanas vēsturē, notiks Latvijā, informēja asociētā profesore, radioloģe, EUROSON 2023 kongresa prezidente Maija Radziņa.

EUROSON 2023 ir īpaši nozīmīgs notikums medicīnas nozares starptautiskajā kalendārā un šogad EFSUMB to organizē sadarbībā ar Latvijas Ultrasonogrāfijas asociāciju un Latvijas Radioloģijas asociāciju.

“Eiropas ultrasonogrāfijas kongress EUROSON notiek 34.reizi, šī ir pirmā reize, kad mums ir iespēja to uzņemt Latvijā. Tas ir gan pagodinājums, gan augsta starptautiska atzinība Latvijas medicīnas kompetencei un vienlaikus unikāla iespēja ultrasonogrāfijas attīstībai Latvijā. Tas ir svarīgs solis Latvijas medicīnas nozares izaugsmē, dodot iespēju mūsu speciālistiem tikties ar pasaules līmeņa ekspertiem, papildināt profesionālās zināšanas, apgūt jaunākās tehnoloģijas un aktuālos zinātniskos sasniegumus,” stāsta profesore Radziņa.

foto: Publicitātes foto
Profesore Maija Radziņa.

Kongress pulcēs ultrasonogrāfijas ekspertus, radiologus, ginekologus, ķirurgus, ģimenes ārstus un citus medicīnas nozares profesionāļus, kuri strādā ar ultrasonogrāfijas tehnoloģijām, piedāvājot ne vien profesionālo programmu, bet arī ultrasonogrāfijas kongresu studentiem. Īpašās praktiskās sesijās un meistarklasēs kongresā Latvijā tiksies 174 lektori no 55 valstīm, tai skaitā  Eiropas, ASV, Dienvidamerikas, Austrālijas, Japānas, Korejas u.c.

EUROSON 2023 laikā tiks prezentēti jaunākie pētījumu rezultāti, atklājumi un inovācijas ultrasonogrāfijas nozarē, kā arī dalībnieki varēs iepazīties ar jaunākajām ultrasonogrāfijas iekārtām un tehnoloģijām no pasaules vadošajiem ražotājiem, tostarp mākslīgā intelekta pielietojuma iespējām. Industrijas izstādē ārstiem, rezidentiem un medicīnas studentiem būs iespēja praktiski apgūt ultrasonogrāfijas jaunākās programmas pasaules līmeņa speciālistu vadībā. 

EUROSON 2023 notiks no 25. līdz 27. maijam Latvijā, Rīgā, Krasta ielā 60, konferenču centrā Atta Centre. Reģistrēties dalībai un par kongresu vairāk iespējams uzzināt, apmeklējot interneta vietni https://www.euroson2023.com/