foto: Shutterstock
Pārbaudīts efekts! Kuri ir pret slimībām visiedarbīgākie dabas līdzekļi un vitamīni?
Esi vesels
2023. gada 11. marts, 06:06

Pārbaudīts efekts! Kuri ir pret slimībām visiedarbīgākie dabas līdzekļi un vitamīni?

"100 Labi padomi Par veselību"

Ziemā reti kurš izsprūk no saaukstēšanās – no vairāk nekā 200 zināmo vīrusu infekcijām. Faktiski, atklāti vairāki tūkstoši vīrusu, kas spēj mūs novest līdz dažādām slimībām. Tāpēc šajā sezonā vairāk nekā citās mums jāpalīdz savai imūnsistēmai, stiprinot to ar iedarbīgiem pretvīrusu līdzekļiem. Vitamīni, tējas un augi varētu labi palīdzēt gan profilaksē, gan ārstēšanā, vismaz – slimības sākumā.

Vīrusi ir ļoti mazi patogēni – apmēram tūkstoš reižu mazāki nekā baktērijas. Un šķiet, ka tie “mīl” mūs arī tūkstoš reižu vairāk. Izskaidrojums tam ir vienkāršs: vīrusi ir šūnu parazīti un spēj augt un vairoties tikai saimniekorganisma dzīvo šūnu iekšienē.

Lai izdzīvotu, vīrusam ir jāielaužas organismā, jāiegūst kontrole saimniekšūnā un jāvairojas, izmantojot šūnas materiālus. Vīrusa darbības ietekmē organismā izdalās toksīni, kā arī vīrusu un audu sabrukšanas produkti, izraisot iekaisumu ar paaugstinātu temperatūru, drebuļiem, galvassāpēm, “kaulu laušanu” u. tml. Ja imūnsistēma nav novājināta, vīruss organismā bieži vien tiek neitralizēts, ko mēs arī visvairāk gribētu.

Pretvīrusu un imunitātes līdzekļu ir ārkārtīgi daudz, un katrs būs par tiem kaut ko dzirdējis. Šajā rakstā pieminēsim svarīgākos vitamīnus un minerālvielas, augu līdzekļus un karstos dzērienus, kuri pašlaik ir “zinātnes mīluļi”; to efektivitāti apliecina jaunākie pētījumi.

Vitamīnu, minerālvielu, ārstniecības augu un karsto dzērienu TOP15

Pandēmijas laikā zinātnieki intensīvi pētīja uztura elementus, kas varētu visvairāk pasargāt no saslimšanas ar koronavīrusu un citiem vīrusiem, kā arī atvieglot infekcijas gaitu. Pētnieku izceltās “zvaigznes” šajā jomā nav pārsteigums, drīzāk atgādinājums nodrošināt, lai organisms neciestu no šo elementu trūkuma.

Nākamā lapa: C vitamīns