4 cilvēku grupas, kurām nekad nevajadzētu ēst sarkano gaļu
foto: Shutterstock
Esi vesels

4 cilvēku grupas, kurām nekad nevajadzētu ēst sarkano gaļu

Jauns.lv

Gaļa ir lielisks olbaltumvielu, dzelzs, B grupas vitamīnu, cinka un selēna avots. Taču par sarkanās gaļas veselīgumu viedokļu dalās. Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir  dalījusies ar vairākiem pētījumiem par to, ka sarkanās gaļas pārmērīgs patēriņš ir viens no vēža epidēmijas iemesliem pasaulē. Lai gan mērenā daudzumā lietota sarkanā gaļa veselībai kaitējumu, visticamāk, nenodarīs, ir cilvēki ar noteiktām saslimšanām, kuriem no tās vajadzētu izvairīties. 

Medicīnas doktors Maiks Bols portālam “EatThisNotThat” stāsta, ka sarkanā gaļa satur daudz piesātināto tauku, un tās lietošana uzturā ir saistīta ar augstu holesterīna līmeni, sirds slimībām un vēzi, jo īpaši kolorektālo vēzi. Lai gan vairumā gadījumu organisms tiks galā ar šo smago pārtiku, ir cilvēku grupas, kuriem labāk uzturā būtu ieteicams lietot balto gaļu. 

Nākamā lapa: Cilvēki ar zarnu problēmām