foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
“Aizmirstiet, ka jūs šeit vispār esat bijuši,” veselības aprūpes māsa par vakcināciju pret Covid-19
Sandra Ūdre.
Esi vesels
2022. gada 23. septembris, 13:20

“Aizmirstiet, ka jūs šeit vispār esat bijuši,” veselības aprūpes māsa par vakcināciju pret Covid-19

Jauns.lv

Pagājušajā diennaktī Latvijā vēl 1685 cilvēkiem atklāta inficēšanās ar koronavīrusu. No veiktajiem 8107 laboratorijas testiem pozitīvs bija katrs piektais. Saņemtas ziņas par trim mirušiem cilvēkiem, divi no viņiem nebija vakcinēti pret vīrusu.

Viens no iemesliem, kas cilvēkus attur no potēšanās, ir bailes, ka pēc vakcinācijas var būt temperatūra vai slikta pašsajūta. 

“Kā es saku, izejot no kabineta, aizmirstiet, ka jūs šeit vispār esat bijuši, un ka kaut ko šeit esat darījuši. Sakārtojam savas domas un dzīvojam ierasto ikdienas dzīvi. Ja rodas, kaut kādi traucējumi, vai drudzis, vai temperatūra, tad lietojam sev zināmus līdzekļus, nāk miegs, paguļam, ja ir tādas lietas, ka liekas – netiekam galā – saucam neatliekamo palīdzību,” LTV raidījumā "Dienas ziņas" stāsta Vispārējās veselības aprūpes māsa Sandra Ūdre.

Ūdre mierina, ka nekam nevajadzētu būt [blaknēm pēc vakcinācijas]. “Dzīvojam ar labu prātu, un darām savas lietas,” viņa aicina. 

Šoruden pret Covid-19 var vakcinēties ar vakcīnu, kurā ir iekļauta aizsardzība arī pret vīrusa omikrona variantu. Ārsti atgādina, ka vakcīna nav 100% aizsardzība, bet noteikti pasargā no smagas slimības gaitas.