Skola sākusies, bet pandēmija vēl nav beigusies! Svarīgākais, kas jāzina bērniem, vecākiem un pedagogiem
foto: Shutterstock
Esi vesels
2022. gada 1. septembrī, 11:00

Skola sākusies, bet pandēmija vēl nav beigusies! Svarīgākais, kas jāzina bērniem, vecākiem un pedagogiem

Jauns.lv

Epidemioloģiskajai situācijai stabilizējoties un ņemot vērā iepriekšējo gadu laikā uzkrāto pandēmijas pieredzi, sagaidāms, ka jaunajā - 2022./2023.mācību gadā, Covid-19 ietekme uz mācību procesu mazināsies, un gan vispārējo izglītību, gan interešu izglītību būs iespējams organizēt klātienē, informē Veselības ministrijā.

"Šogad, tāpat kā pagājušā mācību gadā skolas uzsāks darbu klātienē. Epidemioloģiskā situācija ir pietiekami stabila un uzkrātā pandēmijas vadības pieredze ļauj ar paļāvību raudzīties nākotnē. Visiem jau labi zināmie principi paliek spēkā - vēdinām telpas, ar elpceļu slimību simptomiem paliekam mājās.Vēlu visiem zināšanām bagātu jauno mācību gadu!" saka veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Kādas izmaiņas Covid-19 sakarā plānotas izglītības iestādēs? 

  • Skolās būs pieejami antigēna paštesti, kurus varēs izmantot gadījumos, ja skolēnam pēkšņi parādījušies Covid-19 simptomi vai skolā novērojama plašāka inficēšanās. Tomēr plaša visu skolēnu testēšana nav plānota.
  • Tāpat skolās ir pabeigta CO2 monitoru uzstādīšana, kas ļauj sekot gaisa kvalitātei klasēs un savlaicīgi tās vēdināt, tā samazinot ne inficēšanās riskus Covid-19, bet arī citām elpceļu infekciju slimībām.  

Visām izglītības iestādēm saglabātas pamata rekomendācijas:

  • telpu vēdināšanai,
  • roku dezinfekcijai, 
  • augstas saslimstības gadījumā pēc iespējas nodalītas skolēnu plūsmas. 

Ja būs vērojams lokāls infekcijas uzliesmojums, izglītības iestādes vadītājs varēs noteikt stingrākus drošības pasākumus.