foto: Shutterstock
Eksperti atklāj, kad labāk iet dušā – no rīta vai vakarā? Izrādās, tam tiešām ir nozīme
Esi vesels
2022. gada 7. augusts, 06:43

Eksperti atklāj, kad labāk iet dušā – no rīta vai vakarā? Izrādās, tam tiešām ir nozīme

Jauns.lv

Šis jautājums ir visai neviennozīmīgs. Tie, kas dušā raduši iet no rītiem, apgalvo, ka tā sniedz enerģiju visai dienai, taču tie, kas dušā iet vakarā, apgalvo, ka daudz labāk guļ, ja pirms miega relaksējušies siltā ūdenī. Izrādās, ekspertiem arī šajā jautājumā ir savs viedoklis, un dušā iešanas laiks patiesi ir svarīgs. 

Miega eksperte Nensija Rotšteina atzīst, ka taisnība ir vakara dušas piekritēju pusē: “Ja jums patīk iet dušā no rītiem, dariet to! Bet noteikti neaizmirstiet par dušu arī vakarā!”. 

Tikmēr medicīnas doktore, Jeila Medicīnas skolas dermatoloģijas asociētā klīniskā profesore Mona Gohara uzsver, ka gan rīta, gan vakara duša dod labumu veselībai: “Rīta duša dod laiku meditācijai un domu sakārtošanai pirms garas un saspringtas darba dienas. Šī apdomāšanās var mazināt ādas iekaisumu, ierobežojot hormona, ko sauc par kortizolu, līmeni. Tāpat rīts ir labākais laiks, kad veikt skūšanās procedūras, jo no rītiem asinīs pieplūst vairāk trombocītu, kas nodrošina asins recēšanas funkciju.”

Doktore piebilst, ka rīta duša sniedz labumu ādai, padarot to veselīgāku un mirdzošāku. Turpretī vakara dušas galvenā priekšrocība ir miega kvalitātes uzlabošanās. Tāpat ir svarīgi noskalot netīrumus, kas uz ādas uzkrājušies dienas laikā. 
“Vakara duša ir neatņemama miega rituāla sastāvdaļa. Tas ir laiks sev,” piebilst eksperte.