foto: Shutterstock
Liela daļa britu, kas vakcinēti pret Covid-19, saslimstot piedzīvo vienu kopīgu simptomu
Esi vesels
2022. gada 5. augusts, 06:12

Liela daļa britu, kas vakcinēti pret Covid-19, saslimstot piedzīvo vienu kopīgu simptomu

Jauns.lv

Aptuveni vienam no pieciem Apvienotās Karalistes iedzīvotājiem, kas vakcinēti pret Covid-19, saslimstot ar infekciju novērota caureja, vēsta “Independent”. 

Lai gan izplatītākie Covid-19 simptomi ir nogurums, galvassāpes, kakla sāpes, drudzis un garšas/smaržas izmaiņas, daudz saslimušo piedzīvo arī gremošanas sistēmas problēmas un caureju. Saskaņā ar Covid Zoe lietotnē (Zoe ir Covid-19 simptomu pašziņošanas lietotne) apkopotajiem datiem, šādu simptomu vairākumā gadījumu izjutuši tieši vakcinētie Lielbritānijas iedzīvotāji. 

Dati liecina, ka 2022. gada janvārī palielinājās to cilvēku skaits, kuri ziņoja par caureju kā Covid-19 simptomu, un tas varētu būt skaidrojams ar omikrona varianta straujo izplatību. 

Komanda norādīja, ka caureja var būt agrīns vīrusa simptoms, kas sākas pirmajā inficēšanās dienā un pastiprinās nedēļas laikā. Tā parasti ilgst divas līdz trīs dienas, bet atsevišķos gadījumos līdz pat nedēļai. 

Nacionālais Veselības dienests norāda, ka pie caurejas parādīšanās vajadzētu izmērīt arī ķermeņa temperatūru un sekot līdzi citiem simptomiem. Tāpat vērtīgi būtu veikt Covid-19 testu, lai izslēgtu vai apstiprinātu saslimšanu.