Ja gribi uzveikt vēzi, stiprini savu organismu
Vairāk fizisku aktivitāšu un veselīga dzīvesveida, mazāk stresa un savu vajadzību noliegšanas - tā tu mazināsi risku saslimt ar vēzi.
Esi vesels
2015. gada 23. maijs, 14:27

Ja gribi uzveikt vēzi, stiprini savu organismu

Jauns.lv

Saprotot, ka vēzi var uzveikt tikai cilvēka paša imūnsistēma, pētnieki secinājuši, ka būtu nepieciešams izstrādāt tādu ārstniecības metodi, kura palīdzētu stiprināt pacienta imunitāti.

Jauna pretvēža imūnterapija veicina T šūnu veidošanos – tās tiek stimulētas ar īpašu pretvēža antigēnu un pēc tam ievadītas atpakaļ organismā.

Kādā bērnu slimnīcā Filadelfijā ārstu komanda ārstēja bērnus, kam bija smaga leikēmija, izmantojot jaunu metodi, un guva ievērojamus panākumus. “Bērniem vēzis bija tik agresīvs, ka ārsti ķērās pie pēdējās iespējas,” stāsta komandas vadītājs Stīvens Grups. “Terapijas deva līdz šim neredzētu un negaidīti noturīgu rezultātu.”

Aizvien vairāk onkologu sāk atbalstīt pretvēža imūnterapiju. Pētnieki no Džonsa Hopkinsa universitātes Medicīnas skolas norāda, ka salīdzinājumā ar kaitējumu, ko izraisa ķīmijterapija, “imūnterapijas ir aktīvas un dinamiskas un liek imūnsistēmas atmiņai atjaunot organismā līdzsvaru starp audzēja un organisma spēku”. Citiem vārdiem sakot, imūnterapija palīdz līdzsvarot dabas spēju netīši radīt vēža šūnas un pēc tam tās iznīcināt.

4 veidi, kā pasargāt sevi no vēža

Ierobežojot neveselīgus ieradumus un pievēršoties veselīgam dzīvesveidam, var samazināt risku saslimt ar vēzi.

Lietojiet daudz

Dārzeņi un augļi

B, C, E vitamīni

Cinks

Selēns

Filtrēts ūdens

Nepieciešams mērenā daudzumā

Fiziskās aktivitātes

Saule

Alkohols

Lietojiet maz

Gaļa

Tauki

Piens

Rūpnieciski ražota pārtika

Sāls

Jāierobežo

Stress

Sevis un savu vajadzību noliegšana

Žurnāls „Ko Ārsti Tev Nestāsta” / Foto: Shutterstock