foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi: “Kovids ir uzvarēts!” 
Olga Saļuka.
Esi vesels
2022. gada 24. maijs, 10:00

Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi: “Kovids ir uzvarēts!” 

Jauns.lv

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) patlaban ārstējas 71 pacients ar apstiprinātu kovida infekciju. Taču lielākā daļa no viņiem ievesti ar pilnīgu citu saslimšanu un kovids atklāts nejauši – testējot. Pēdējās diennakts laikā no visiem uzņemtajiem tikai trim apstiprināts koronavīruss. Tāpēc ārsti uzskata, ka savā ziņā iestājies atelpas brīdis un kovids vismaz šajā pavasarī ir uzvarēts, vēsta LTV raidījums “Panorāma”. 

Olga Saļuka bija viena no mediķiem, kas katrā dežūrā vilka aizsargtērpu, lai strādātu "netīrajā zonā". Īpaši smags bija pērnais rudens, kad nāves elpa bija jūtamāka, nekā ievesto Covid slimnieku plaušu darbība. Šodien Olga nebeidz smaidīt: "Lieliska sajūta. Ko es tagad jūtu? Es pat nevaru aprakstīt..."

Uzņemšanā gan šobrīd darba nav mazāk. "Tagad mums ir tāds kombo! Mums nedaudz ir kovids, bet ir gripa un pārējie vīrusi. Vīrusi un baktērijas, kas uzbrūk cilvēkam," stāsta Saļuka.

Slimnīcā ārstējas 71 kovida pacients. Vismaz piecas, sešas reizes mazāk nekā pandēmijas laikā. No šiem pacientiem 15 kovids ir pamatdiagnoze, 56 ārstē gluži citu vainu. 

"71 kovida pacients, nu nekas tas nav, faktiski kovids ir uzvarēts," saka RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis.

To, ka darba tagad ir mazāk, apliecina visi – gan ārsta palīgi, gan māsas.

Tieši tādēļ šo atelpas brīdi  slimnīcā izmanto, lai teiktu paldies tiem darbiniekiem, kuri iznesa lielāko smagumu – neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas darbiniekiem.