foto: Publicitātes foto
Saaukstēšanās un kakla kairinājums
2022. gada 11. maijs, 08:00

Saaukstēšanās un kakla kairinājums

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Saaukstēšanās pavasarī , ko pavada kakla iekaisums, herpes vīruss un citas infekcijas, nav nekāds retums, tāpēc laikus jāparūpējas par līdzekļiem, kas mazina to izpausmes un novērš kairinājumu.

Viens no speciālistu ieteiktiem līdzekļiem, ko lietot herpes vīrusa, aftas infekcijas un kakla iekaisuma mazināšanai, ir dsRNS Larifan saturoši produkti. Larifan Laryngo sūkājamās konfektes, kas pieejamas ar četrām dažādām garšām: ķiršu, laimu un piparmētru, ingvera un citronu, kā arī medus un ķiploku. Larifan Laryngo sūkājamās konfektes nomierina iekaisuma procesus mutes dobumā un rīkles galā, mazina kakla iekaisumu un uzlabo pašsajūtu.

foto: Publicitātes foto

Konfektes ar aktīvu sastāvdaļu

Konfektēm ir ērti lietojama, patīkama forma. Larifan Laryngo sūkājamo konfekšu sastāvā iekļautais patentētais dabiskas izcelsmes komponents dsRNS Larifan ir efektīvs līdzeklis organisma dabīgo lokālo aizsargspēju regulēšanai, jo pasargā mutes gļotādu un rīkles galu pret dažādu kaitīgu ārējās vides faktoru iedarbību, īpaši – pret vīrusu un baktēriju attīstību un iekļūšanu organismā caur muti.

“Tā kā Larifans ir aktīva viela, jāievēro vismaz četru stundu starplaiks – tas norādīts arī anotācijā,” uzsver Latvijas Orālās medicīnas un patoloģijas biedrības vadītāja, RSU Mutes medicīnas katedras profesore Ingrīda Čēma. Konfektes var lietot herpes un aftas infekciju gadījumos, bet vislabāk iedarbību jūtam kakla kairinājuma gadījumā, jo tās noņem kakla kairinājumu.

Novērst vieglāk nekā ārstēt

Cilvēkiem, kuri mēdz regulāri slimot ar herpes vīrusu vai aftu, pirms pavasara vīrusu slimību uzliesmojuma perioda būtu ieteicams profilaktiski lietot Larifan Ungo . “Ja dodamies ārā no mājas, pilnīgi pietiek no rīta pasmērēt deguna gļotādu. Lokālai aizsardzībai varam lietot arī Larifan zobupastu. Un es gribētu uzsvērt – ir jāģērbjas atbilstoši gadalaikam! Ja zini, ka esi jutīgs pret vējiem un caurvējiem, nēsā ap kaklu šalli, lakatiņu, liec cepuri galvā,” atgādina I. Čēma.

Kas ir Larifans?

Larifans ir dubultspirāliska RNS (ribonukleīnskābe) jeb dsRNS Larifan, kas iegūta biotehnoloģiskā ceļā no nekaitīgām baktērijām, inficējot tās ar bakteriofāgu.

“Larifans ir šīs tehnoloģijas starpprodukts. Tā stiprās puses ir pretvīrusu darbība un imūnmodulējošā darbība. Larifans veicina interferonu izdali, kas palīdz organismam tikt galā ar vīrusiem. Tas ir pats pamats. Tieši tāpēc herpes vīrusa infekcijas gadījumā vajadzētu pēc iespējas ātrāk sākt lietot Larifan līdzekļus. Kā imūnmodulators Larifans veicina limfocītu izdali, limfocitāro reakciju,” skaidro profesore.

Kopš 1997. gada Larifan preparātu ražošanu un ieviešanu pārņēmis uzņēmums “SIA Larifāns”, bet vēsturiski tas izstrādāts Latvijas Mikrobiolģijas un Virusoloģijas institūtā 20. gadsimta astoņdesmitajos gados Gunas Feldmanes vadībā. Šobrīd SIA "Larifāns" nodarbojas ar Larifan aktīvās vielas, zāļu un kosmētikas produktu ražošanu, eksportējot produkciju arī uz Lietuvu, Igauniju, Gruziju, Uzbekistānu un Vjetnamu.

Raksts tapis sadarbībā ar Lotos Pharma interneta veikalu Avemed.lv