foto: Shutterstock
Vai atkārtota inficēšanās ar omikronu nozīmē arī smagāku slimības gaitu? 
Esi vesels
2022. gada 4. aprīlis, 07:09

Vai atkārtota inficēšanās ar omikronu nozīmē arī smagāku slimības gaitu? 

Jauns.lv

Pandēmijas sākumā ārkārtīgi reti bija gadījumi, kad viens cilvēks ar Covid-19 inficējas atkārtoti, tas gan ir mainījies, pie apvāršņa parādoties omikrona variantam, vēsta BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Covid-19 omikrona variants labāk spēj izvairīties no aizsardzības līdzekļiem, tas ir, vakcīnām un izslimošanas rezultātā gūtās imunitātes. Taču pat omikrona varianta “saķeršana” uzreiz pēc primārās inficēšanās, ir maz ticama. 

“Pat ja jums atkal ir pozitīvs Covid-19 tests, tas nenozīmē, ka slimosiet tikpat smagi, kā pirmajā reizē,” norāda imunoloģe Eleonora Railija. 

Aizsardzība, ko nodrošina vakcīna vai jau reiz izslimota Covid-19 infekcija novērš nopietnu bojājumu nodarīšanu. Profesore Railija uzsver: “Ja tests ir atkal pozitīvs, bet nejūtiet izteiktus simptomus, jūsu galvenajām bažām vajadzētu būt par to, kā pasargāt no sevis mazāk aizsargātās iedzīvotāju grupas!”.

Railija gan uzsver, ka visam ir izņēmuma gadījumi, un otrreizēja inficēšanās ar omikrona variantu dažus cilvēkus var novest arī līdz slimnīcai, īpaši tos, kuriem ir novājināta imūnsistēma un veselības traucējumi.