foto: Shutterstock
Līdzās jau zināmajiem simptomiem, britu pētnieki fiksē vēl kādu tikai omikrona paveidam raksturīgu pazīmi
Esi vesels
2022. gada 11. februāris, 14:05

Līdzās jau zināmajiem simptomiem, britu pētnieki fiksē vēl kādu tikai omikrona paveidam raksturīgu pazīmi

Jauns.lv

Pasaulē nemitīgi tiek ziņots par dažādiem Covid-19 omikrona paveida izraisošiem simptomiem. Lai gan lielākā daļa no tiem atgādina parastu saaukstēšanos, britu pētnieki pie iesnām, kakla sāpēm, noguruma, muskuļa sāpēm, drudža u.c. pieskaitījuši vēl vienu gana izplatītu simptomu, ar kuru saskaras Covid-19 omikrona paveida inficētie pacienti – sāpes muguras lejasdaļā. 

Šis simptoms tiek iekļauts top 20 simptomu sarakstā, kas nozīmē – ir gana daudz pacientu, kas ar to saskaras. Par sāpēm muguras lejasdaļā Lielbritānijā pēdējās nedēļas laikā ziņojuši 20% Covid-19 pacientu. 

Izplatītāko simptomu pieciniekā joprojām ir iesnas (74%), galvassāpes (68%), iekaisis kakls (65%), nogurums (64%) un šķaudīšana (60%). 

Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests (NHS) par Covid-19 galvenajām pazīmēm joprojām uzskata augstu temperatūru, pastāvīgu klepu, garšas un smaržas zudumu. 

Netipiski simptomi, kas varētu izpausties pie saslimšanas ar omikrona paveidu ir: locītavu sāpes, drebuļi, pietūkuši limfmezgli un zarnu darbības traucējumi.