foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
Kas jāzina vecākiem par ierobežojumiem Bērnu slimnīcā, stāsta virsārste Renāte Snipe
Virsārste Renāte Snipe.
Esi vesels
2022. gada 4. februāris, 12:10

Kas jāzina vecākiem par ierobežojumiem Bērnu slimnīcā, stāsta virsārste Renāte Snipe

Jauns.lv

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā (BKUS) saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī un nekontrolējamo Covid-19 izplatību atgriežas pie ierobežojumiem, kas nosaka, ka tiek aizliegti apmeklējumi pie pacientiem stacionārā. Kas par to jāzina vecākiem, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" skaidro BKUS virsārste Renāte Snipe. 

“Pavadošā persona joprojām var būt kopā ar bērnu, īpaši, ja runājam ar mazajiem bērniem. Šobrīd vairāk nekā 90% bērnu vecāki ir kopā ar saviem bērniņiem slimnīcā, stāsts vairāk ir par to, ka nevarēs nākt ciemos. Savukārt pusaudžu vecākiem būs iespēja sazināties ar ārstu telefoniski, īpašos gadījumos tiks atrasti individuāli risinājumi, stāsta Snipe. 

Viņa atzīst, ka tiem vecākiem, kas paliek ar bērniņu kopā slimnīcā, jāievēro stingrs režīms, proti, vecāki nedrīkst pamest palātas telpas. (Izņemot izmeklējumu un procedūru apmeklējumus). 

Bērnu slimnīcas virsārste stāsta, ka šobrīd mediķi saskaras ar milzīgu pacientu plūsmu, caur Neatliekamās palīdzības nodaļu izejot ap 130 pacientiem diennaktī, ir bijuši pat 180.

Bērnu slimnīca īpaši aicina vecākus nodrošināt mājas aptieciņu, bet, ja ir bažas, tad drošāk būtu pieteikties uz attālināto konsultāciju pa tālruni 80708866, kur pediatrs atbildēs uz neskaidriem jautājumiem. 

Tāpat Snipe uzsver, ka saslimstība ar Covid-19 bērnu vidū ir ļoti augusi, tāpēc vecākiem būtu jāaizmirst par publisku vietu apmeklējumiem kopā ar savām atvasēm, vai tie būtu lielveikali, vai bērnu ballītes, drošāk šajos apstākļos būtu pavadīt laiku dabā.