Atklāj noklusēto: vakcīnas gandrīz astoņas reizes paaugstina autisma risku
Timerosāls ir konservants, kas satur dzīvsudrabu, un līdz 1999. gadam tas bija iekļauts lielākajā daļā ASV vakcīnu. Joprojām nelielā daudzumā tas tiek izmantots pretgripas vakcīnās.
Esi vesels
2016. gada 11. decembris, 09:27

Atklāj noklusēto: vakcīnas gandrīz astoņas reizes paaugstina autisma risku

Jauns.lv

ASV Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC) ir publiskojis dokumentus, kas apliecina, ka vakcīnas gandrīz astoņas reizes palielina autisma un neiroloģisko slimību risku.

Pamatojoties uz sabiedrības tiesībām saņemt informāciju, centrs bija spiests atklāt datus, kas “nepārprotami pierāda: 2000. gadā CDC amatpersonas tikušas informētas, ka saistībā ar timerosālu pastāv ļoti liels autisma un neorganiskas izcelsmes miega un runas traucējumu risks”, atklājis CDC epidemiologs Tomass Verstraitens ( Thomas Verstraeten). Timerosāls ir konservants, kas satur dzīvsudrabu, un līdz 1999. gadam tas bija iekļauts lielākajā daļā ASV vakcīnu. Joprojām nelielā daudzumā tas tiek izmantots pretgripas vakcīnās. CDC zinājis, ka risks timerosāla dēļ pieaug 7,6 reizes, taču vienmēr uzsvēris, ka vakcīnas ir drošas un autisma risks nepieaug.

Pārskatā, kas to apliecina, analizēts aptuveni 400 000 amerikāņu veselības stāvoklis, kas tikuši vakcinēti laikā starp 1991. un 1997. gadu. Dati tikuši atklāti pēc vairāk nekā simt pieprasījumiem, kurus iesniedzis Simpsona universitātes profesors Dr. Braiens Hukers ( Brian Hooker) Kalifornijā, turklāt viņu atbalstījuši divi kongresa pārstāvji.

“Mums jāparūpējas, lai šie un citi pierādījumi tiktu prezentēti kongresam, turklāt jo ātrāk, jo labāk. Visu izšķir laiks; uz spēles likta bērnu nākotne,” teicis Dr. Hukers.

Žurnāls "Ko Ārsti Tev Nestāsta" / Foto: Shutterstock


Tēmas