foto: LETA
Covid-19: pēdējās nedēļas laikā interese par vakcinācijas uzsākšanu palielinājusies par 44%
2021. gada 14. oktobris, 23:24

Covid-19: pēdējās nedēļas laikā interese par vakcinācijas uzsākšanu palielinājusies par 44%

Jauns.lv / LETA

Pēdējās nedēļas laikā interese par vakcinācijas pret Covid-19 uzsākšanu ir palielinājusies par 44%, informēja Nacionālais veselības dienests (NVD).

Salīdzinot pirmo devu potēšanas septiņu dienu vidējos rādītājus, NVD atzīmē, ka pirms mēneša, 13.septembrī, vakcināciju pret Covid-19 sāka ap 2350 cilvēki, 6.oktobrī - ap 4250 cilvēki, bet 13.oktobrī - ap 6100 cilvēki, tātad mēneša griezumā interese palielinājusies 2,6 reizes. Šajā laikā valdība pieņēma lēmumus, kas virknei strādājošo liek obligāti vakcinēties.

Pēc NVD sniegtās informācijas, šodien un rīt vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem tiek piegādāti vairāk nekā 90 000 vakcīnu, kas ir teju trīs reizes vairāk nekā aizvadītās darba nedēļas beigās.

Piegādājamo vakcīnu apjoms ir atkarīgs no vakcinācijas pakalpojumu sniedzēju veiktajiem pieprasījumiem. Vakcīnu piegāde notiek divas reizes nedēļā - nedēļas sākumā un darba nedēļas nogalē.

Vakcinācijas tālruņa 8989 ienākošo zvanu statistika liecina, ka 13.oktobrī ienāca vairāk nekā 20 000 zvanu, kas ir pieckārtējs pieagums salīdzinājumā ar 6.oktobri. Vairāk nekā 50% no zvaniem bija par pierakstiem uz vakcināciju pret Covid-19.

Vakcīnas pret Covid-19 var saņemt arī pie sava ģimenes ārsta. Savukārt "manavakcina.lv" un 8989 var pieteikties uz vakcināciju ārstniecības iestādēs, vakcinācijas centros un vakcinācijas punktos, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā "www.latvija.lv", izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un arī laika apstākļus, no 18.oktobra vakcinācijas punktos tirdzniecības centros vai pie tiem izvietotajos mobilajos vakcinācijas punktos varēs saņemt vakcīnas pret Covid-19 tikai ar pierakstu.