Auglība. Vai iespējams uzlabot tās spēju?
Esi vesels
2021. gada 12. oktobris, 11:00

Auglība. Vai iespējams uzlabot tās spēju?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Grūtsirdība, bezpalīdzība, bezcerība… Tās ir vien dažas no sajūtām, kas pārņem tās sievietes, kuras „iegadījušās“ skumjajā statistikā: pēc neseniem datiem attīstītajās pasaules valstīs gandrīz 62% pāriem ir grūtības ieņemt pēcnācēju.

Neauglība vēl nav spriedums, ka nekad nevarēs būt bērnu - 97% gadījumu neauglības problēma ir atrisināma. Medicīna piedāvā dažādus risinājumus, kā ģimenēm tikt pie ilgi gaidītā mazuļa. Šajā lauciņā ik gadu parādās jauni atklājumi bioloģijā, kas atrod saiknes starp dažādiem procesiem organismā, norādot – problēmas risinājums ir tepat blakus, vienkāršs un veicams bez sarežģītām medicīniskām manipulācijām.

Viens no jaunatklājumiem, pie kā nonākuši pētnieki, ir tieša saistība starp mūsu organismā esošo labo baktēriju daudzumu un dažādu orgānu un procesu stāvokli, ko skar baktēriju balanss: imūnreakciju, mentālo veselību, gremošanas sistēmas darbību, vitamīnu uzņemšanu, pretestību infekcijas slimībām un, kā liecina nesenie pētījumi, arī auglīgumu.

Miljoniem sieviešu visā pasaulē, kuru cerības kļūt par mammu līdz šim nav piepildījušās, šie pētījumi sniedz skaidrojumu: zarnu mikrobioma sastāvam ir tieša ietekme uz grūtniecības iestāšanos. Zarnās dzīvo neiedomājams skaits mikroorganismu – to ir vairāki triljoni. Jo veselīgāka un līdzsvarotāka ir šī mikropasaule, jo veselīgāks un harmoniskāks jūtas cilvēks un jo lielāka ir iespēja, ka šis līdzsvars sakārto arī viņa reproduktīvo sistēmu.

Interesanti pētījuma rezultāti publicēti „Journal of Chemical Biochemistry Nutrition“: izmeklējot ģenētiskās atšķirības baktēriju sastāvā 18 auglīgām sievietēm un 18 sievietēm ar neauglības problēmām, tika noskaidrots, ka auglīgo sieviešu organismā ir stipri lielāks bifidobaktēriju skaits.

Tālākajos pētījumos tika pārbaudīta prebiotiku ietekme uz auglību: 12 neauglīgas sievietes, pirms veikt mākslīgo apaugļošanu, uzņēma 10 gramus prebiotiku jeb labo baktēriju „barotāju“. Rezultātā, septiņas no šīm 12 sievietēm bija spējīgas ieņemt mazulīti.[1]

Kā, pēc kādiem parametriem, izvēlēties sev piemērotākos probiotiķus?

Ārstu ieteikumā ir šādas galvenās prasības: miljardos mērāms baktēriju skaits, iespējami liela baktēriju sugu dažādība, iedarbības efektivitāte (vai baktērijas nonāk tieši zarnās un iedarbojas tikai tur), produkta sastāvā iekļautas prebiotikas (baktēriju barības vielas), iespējami neliela dienas deva un uzglabāšanas ērtums.

Painteresējoties Latvijas aptiekās par tur nopērkamo probiotiķu izvēli, uzmanību piesaista pašmāju zīmola LYL love your life ® baktēriju komplekss LYLBIOTIC – pirmkārt, pārsteidz tas, ka vienā kapsulā sakoncentrēti 28 (!) miljardi 9 sugu baktēriju (pienskābo baktēriju, bifidobaktēriju, Saccharomyces boulardii). Papildus tam LYLBIOTIC sastāvā probiotikas ir bagātinātas ar prebiotiķi inulīnu. Otrkārt, kapsulu īpašais DRcaps™ apvalks sargā baktēriju dzīvotspēju, ļaujot tām aktivizēties tikai pēc nokļūšanas zarnās, nevis izšķīstot kuņģa sulā.

Lietotājam ērta ir ne vien patīkamā dienas deva – tikai viena kapsula –, bet arī tas, ka LYLBIOTIC kapsulas var uzglabāt istabas temperatūrā līdz pat +25 grādiem.

Iespējami viegls un ērts ceļš uz sapņa par bērnu piepildījumu, kas veicams kopā ar LYLBIOTIC – 28 miljardiem 9 sugu baktēriju tikai vienā kapsulā!

Reklāmas raksts sadarbībā ar LYL love your life®