foto: Shutterstock
Kāpēc pārmērīga tīrība mājās nemaz nav tik laba?
Atsakies no agresīviem mājas kopšanas un tīrīšanas līdzekļiem; tas attiecas arī uz vannasistabu un tualeti.
Esi vesels
2021. gada 13. jūnijs, 12:21

Kāpēc pārmērīga tīrība mājās nemaz nav tik laba?

"100 Labi Padomi"

Pārspīlēta tīrība cilvēkam vairāk kaitē, nekā nāk par labu. Jāsaprot, ka baktērijas ir svarīga mūsu apkārtējās vides sastāvdaļa. Var teikt, ka tās trenē imūnsistēmu, tāpēc cilvēks spēj ar tām labi sadzīvot un neslimot.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tendence visu uzturēt sterili tīru un radīt absolūti antibakteriālu vidi, uz ko vedina ķīmisko līdzekļu lielražotāju politika, patiesībā ir ceļš uz pastiprinātu slimošanu. Rokas, protams, ir jāmazgā, taču pēdējā laikā novērotā mānija visu laiku lietot dezinfekcijas līdzekļus ir ļoti bīstama – tieši tāpat kā nemitīga antibakteriālo ziepju, tīrīšanas līdzekļu un citu tamlīdzīgu antibakteriālo produktu lietošana. Turklāt spēcīgi tīrīšanas līdzekļi ārkārtīgi piesārņo dabu.  

foto: Shutterstock

Ievēro, lai sev nekaitētu!

● Rokas mazgā regulāri, taču nepārspīlē – nelieto antibakteriālas ziepes, par dezinfekcijas šķīdumiem nemaz nerunājot. Kā viens, tā otrs iznīcina ne tikai tās baktērijas, kas varētu izraisīt kādu slimību, bet arī tās, kas labvēlīgi iedarbojas uz ādu un ir vajadzīgas veselībai un labsajūtai. Turklāt šie līdzekļi novājina un pat sabojā ādas aizsargslāni.

● Atsakies no agresīviem mājas kopšanas un tīrīšanas līdzekļiem; tas attiecas arī uz vannasistabu un tualeti. Ja regulāri kopj un tīra telpas, vannu, izlietni, tad nav vajadzības pēc tādiem līdzekļiem, kurus lietojot teju vai jāmauc galvā gāzmaska.

● Toties ļoti svarīgi ir regulāri mainīt trauku mazgājamās švammītes un lupatiņas, kā arī virtuves un vannasistabu virsmas tīrīšanas lupatiņas. Reizi nedēļā tās nomaina pret citām vai arī izmazgā 95 grādu temperatūrā.

● Tikpat svarīgi ir regulāri mainīt un pietiekami karstā ūdenī (60–95 grādi) mazgāt roku, ķermeņa un virtuves dvieļus.

● Regulāri – vēlams, reizi dienā – iztukšo un kārtīgi iztīri atkritumu spaini, piemēram, ar dabīgu tīrīšanas līdzekli, kura sastāvā ir etiķis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās