Retas imūnreakcijas dēļ ķīmijterapija vairs nav iespējama. Palīdzēsim vēža pacientei Maijai
Maija Džonsone
Dzīvības loterija
2021. gada 30. marts, 14:45

Retas imūnreakcijas dēļ ķīmijterapija vairs nav iespējama. Palīdzēsim vēža pacientei Maijai

Jauns.lv

"Bez smaida reti esmu viņu redzējusi!" - tā par Maiju saka viņas laba draudzene. Maija Džonsone ir vitāla, dzīvi mīloša, 52 gadus veca sieviete, kurai aizvadītais pandēmijas gads nesis īpašu pārbaudījumu - zarnās atklāts 3.stadijas ļaundabīgs audzējs.

Līdz pusnaktij no 45 000.00 € saziedoti 35587 . €

Pērn kādā dienā Maija vēderā sataustījusi nedabisku veidojumu. Ņemot vērā pagājušā pavasara ierobežojumus, diagnostika bija īpaši apgrūtinoša un ilga, un realitāte diemžēl vairs nebija iepriecinoša - 3.stadijas ļaundabīgs audzējs zarnās.

Maija nepadevās izmisumam un ar pilnu enerģiju pievērsās ķīmijterapijai un nepieciešamajai ārstēšanai. Kopā ar ārstiem Maijai ir izdevies daļēji izcīnīt cīņu ar pamata diagnozi, taču īsā laikā vēža metastāzes ir izplatījušās arī cietviet.

Diemžēl sākotnējās ķīmijterapijas laikā tika kontatēta reta imūnreakcija uz ķīmijterapiju, kas šobrīd ārstēšanas turpināšanu ar ķīmijterapiju padarījusi neiespējamu.

Pēc audzēja ģenētiskās testēšanas tika atrastas Maijai audzēja veidam piemērotas zāles "Encorafenib". Ārstu konsīlijs ir apstiprinājis Maijai mērķterapiju ar šīm zālēm, kuras sola labus rezultātus un dod cerību atveseļoties un dzīvot. Diemžēl šīs zāles nav valsts apmaksātas. Maija vērsusies ar iesniegumu Nacionālajā veselības dienestā, lai gūtu vismaz daļēju valsts līdzfinansējumu, bet atbilde vēl jāgaida.

Ik pēc pusotra mēneša zāļu iegādei nepieciešami 7500 eiro, gada kursam – 45 000 eiro. Aizvadītā gada laikā Maija ir centusies šo cīņu izcīnīt pašas spēkiem, un cik vien rocība ir ļāvusi, ārstēšanās izmaksas ir segusi pati. Taču, būdama pēc profesijas friziere un stiliste, un vadot nelielo ģimenes hosteli, šī gada ierobežojumu sekas izjūt jo īpaši smagi, tāpēc nākas vērsties pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem.

Maija ļoti novērtēs ikviena palīdzību, lai spētu atgriezties pilnvērtīgā dzīvē, būt ar ģimeni, redzēt mazbērnus augam un pateicībā atdarītu līdzcilvēkiem par šo iespēju.

Tēmas