Dabasspēks
2021. gada 5. februāris, 18:55

Rīcineļļas labās īpašības: palīdz pret artrītu, veicina matu augšanu, dziedina brūces

"100 Labi Padomi"

Rīcineļļu iegūst no rīcina auga sēklām. To galvenokārt audzē Indijā (vairāk nekā 90 % no rīcineļļas eksporta visā pasaulē), Āfrikā un Dienvidamerikā. Rīcins ir viena no vecākajām kultivētajām kultūrām ar bagātīgām ārstnieciskām īpašībām.

Rīcineļļas sastāvā ir taukskābes, flavonoīdi, fenola savienojumi, aminoskābes, terpenoīdi un fitosterīni. Apmēram 90 % no rīcineļļas sastāva ir specifisks un rets savienojums – rīcinoleīnskābe.

Ņem vērā! Noteikti jālieto labas kvalitātes eļļa. Lietojot eļļu kompresēm, eļļā samērcēto flaneļa audumu var lietot atkārtoti 3–4 reizes, katru nākamo reizi tai uzlejot nedaudz svaigas eļļas.

Rīcineļļas labās īpašības

Tā uzlabo asins cirkulāciju, mitrina ādu, ir lielisks līdzeklis brūču dziedināšanai (labi darbojas pret zeltaino stafilokoku un zarnu nūjiņu baktēriju), ir labs palīgs artrīta ārstēšanā, veicina matu augšanu, padara matus veselīgus un spīdīgus, piemērota kataraktas profilaksei.

Izmēģini:

Aknei: vakarā nomazgā seju ar siltu ūdeni, iesmērē ar rīcineļļu, atstāj to uz nakti. Ja āda ir ļoti taukaina, rīcineļļas paliekas notīri pēc divām stundām.