foto: LETA
Veselības ministrija izstrādās "skaidru" Covid-19 vakcīnu ieviešanas plānu
2020. gada 15. decembris, 21:56

Veselības ministrija izstrādās "skaidru" Covid-19 vakcīnu ieviešanas plānu

Jauns.lv / LETA

Veselības ministrija (VM) izstrādās "skaidru un viegli lasāmu" Covid-19 vakcīnu ieviešanas plānu, otrdien pēc valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdes mediju pārstāvjiem atzina veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Šodien valdība uzklausīja VM sagatavoto informāciju par Covid-19 vakcīnu ieviešanas plānu. Pēc Viņķeles stāstītā, sēdes laikā tika konstatēts, ka pusēm atšķiras izpratne par to, ko nozīmē vakcīnu ieviešanas plāns un kādā formātā tam jābūt.

Ministre norādīja, ka Zāļu valsts aģentūras direktors Svens Henkuzens šodien informējis valdību par Covid-19 vakcīnu ieviešanas plānu prezentācijas formātā, kurā bijis konkrēts rīcības izklāsts, tostarp par vakcīnu iegādi, uzglabāšanu un loģistiku.

"Sadzirdējām premjera vēlmi redzēt plānu noteiktā strukturētā veidā. Pārrakstīsim un papildināsim vakcīnas stratēģiju, ko prezentējām valdībā 1.decembrī un kas atbildēja uz virkni jautājumu, kādus šodien uzdeva kolēģi. Darbs notiek. Uzrakstīsim tā, lai plāns visiem ir skaidrs un tas ir viegli lasāms," sacīja Viņķele.

Savukārt Kariņš plašāk nekomentēja Covid-19 vakcīnu ieviešanas plānu, vien piebilda, ka VM turpina darbu.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ieskatā, Veselības ministrijai (VM) ir jāturpina darbs pie vakcīnu pieejamības plāna detalizācijas. Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka, Kariņa ieskatā, vakcīnu pieejamības plānam ir jābūt precīzam, saprotamam un izpildāmam.

"Drīzumā gaidāmās vakcīnas ir būtisks pavērsiens cīņā pret pandēmiju. Atbildīgajiem dienestiem ir jābūt pilnīgā gatavībā nodrošināt vakcīnu uzglabāšanu, piegādi līdz vakcinācijas kabinetiem, vakcinācijas procesu un prioritāro grupu informēšanu par vakcināciju," atzina premjers.

Kariņš uzsvēra, ka VM jāturpina darbs pie plāna detalizācijas, lai vakcinācijas process notiktu nevainojami un pēc iespējas ātrāk tiktu sasniegta plaša sabiedrības imunitāte pret koronavīrusu.