foto: Publicitātes foto
3 populāri labsajūtas šķēršļi un kā tos pārvarēt
Esi vesels
2020. gada 4. decembris, 11:43

3 populāri labsajūtas šķēršļi un kā tos pārvarēt

Karlīna Timofejeva

Teiciens “tu esi tas, ko tu ēd” ir labi zināms jau kopš Hipokrāta laikiem. Gadu gaitā mūsu dzīvesstils, uzturs un ieradumi ir ievērojami mainījušies, bet, diemžēl, ne vienmēr uz labo pusi, atstājot iespaidu uz mūsu labsajūtu, sniegumu un enerģijas līmeni. Anastasija Kurginiana, starptautiskās uztura kompānijas Herbalife Nutrition uztura eksperte, skaidro, kā rodas dabiskie labsajūtas šķēršļi, kā tie ietekmē mūsu veselību un veiktspēju, kā arī iesaka risinājumus to pārvarēšanai.

Lielākā daļa no mums ir saskarušies ar tādiem “dabiskiem šķēršļiem” kā nogurums, zemāka smadzeņu darbības un fiziskā veiktspēja, kā arī labsajūtas problēmas.

Zināms, ka pārtikas ražošanas un pārstrādes principi gadsimtu gaitā ir mainījušies. Izmaiņas pašā pārtikas uzturvielu sastāvā nenovēršami atstāj sekas arī uz mūsu vispārējo pašsajūtu un enerģijas līmeni. Uztura eksperte Anastasija Kurginiana norāda, ka neveselīgi ēšanas paradumi un hronisks stress ir starp izplatītākajiem faktoriem, kas ietekmē uzturvielu efektivitāti un mūsu labsajūtu.

“Bieži vien pārtikas produkti var saturēt slēpto cukuru, kas var ietekmēt svara pieaugumu, kā arī var apdraudēt sirds un asinsvadu veselību. Rafinēta cukura pārstrādei nepieciešams izmantot tādas organisma rezerves kā magnijs, hroms, kālijs, kalcijs, cinks un B vitamīni. Sabalansēts uzturs var kalpot kā iekšējais atbalsts, kas var palīdzēt uzturēt ne tikai pietiekamu enerģijas līmeni un viegluma sajūtu organismā, bet arī spēlēt lielu lomu sirds un asinsvadu veselības spirināšanā," saka A. Kurginiana.

Stress atņem ļoti daudz enerģijas un ietekmē gremošanas kvalitāti. Kortizolu, ko sauc par stresa hormonu, var aktivizēt kā iekšēji, tā ārēji faktori, tāpēc neveselīga ēšana un slikti ieradumi nelabvēlīgi ietekmē mūsu labsajūtu.

Lai izvairītos no “dabiskajiem šķēršļiem”, ir vienlīdz svarīgi sekot līdzi, ko mēs ēdam, kā mēs ēdam, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ievērot veselīgu dzīvesveidu.

Kā vēl var uzlabot personīgo labsajūtu, tostarp sirds un asinsvadu veselību?

Organisma pilnvērtīgai funkcionēšanai ir nepieciešami 7 sabalansēta uztura elementi – ogļhidrāti, olbaltumvielas, tauki, vitamīni, minerālvielas, šķiedrvielas un ūdens. Katrs no šiem uztura elementiem ir atbildīgs par svarīgu funkciju norisi organismā. Kombinācijā ar sportu sabalansēta uztura principu ievērošana sniedz vēl labākus rezultātus.

Tomēr, lai mēs justos jauneklīgi un enerģiski, neatkarīgi no mūsu vecuma, svarīga ir arī laba sirds veselība. Sirds ir atbildīga par visu, kas nodrošina dzīvību mūsu ķermenī – sākot no skābekļa transportēšanas līdz pat imūnsistēmas veiksmīgai darbībai un augstai veiktspējai.

Slāpekļa oksīds ir dabiski sastopama gāze organismā, kas veicina optimālu sirds darbību un asins cirkulāciju. Augļu un dārzeņu uzņemšana kopā ar aktīvu dzīvesveidu var palīdzēt paaugstināt slāpekļa oksīda līmeni organismā, tomēr ar laiku tas sāk pazemināties, jo īpaši pēc 30 gadu vecuma.

“Mūsu vajadzības ir individuālas. Niteworks, ko izstrādājis Herbalife Nutrition, ir uztura bagātinātājs* un nakts uzturs sirdij. Tas satur īpašu C un E vitamīna kombināciju, folskābi, aminoskābes L-arginīnu un L-citrulīnu, kā arī citronu balzamu. Niteworks sastāvā esošās aminoskābes atbalsta slāpekļa oksīda ražošanu, tādējādi veicinot optimālu asins cirkulāciju,” tā uztura speciāliste.

foto: Publicitātes foto
*Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

A.Kurginiana piebilst, ka diemžēl mūsu aizņemtā dzīvesstila dēļ cilvēkiem ir grūti dabīgā ceļā uzņemt visas uzturvielas nepieciešamā daudzumā, tāpēc funkcionālie pārtikas produkti un uztura bagātinātāji var palīdzēt uztura sabalansēšanā. Viņas profesionālajā pieredzē visizplatītākās modernā dzīvesstila uztura iezīmes ir arī šķiedrvielu trūkums organismā, īpaši rudens-ziemas periodā, tāpēc ieteicams lietot šķiedrvielu uztura bagātinātājus kopā ar multivitamīnu kompleksiem.** Savukārt alveja var harmonizēt gremošanas trakta darbību, bet Omega-3 taukskābes stiprinās imūnsistēmu.

*Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

**Hronisku saslimšanu vai notiekoša ārstniecības procesa gadījumā, konsultējieties ar savu ārstu pirms Herbalife Nutrition produktu lietošanas.

Reklāmas raksts sadarbībā ar "Herbalife"