foto: LETA
Gultu deficīta dēļ RAKUS uzņem Covid-19 pacientus arī Tuberkulozes slimību centrā
Dzīvības loterija
2020. gada 27. oktobris, 17:51

Gultu deficīta dēļ RAKUS uzņem Covid-19 pacientus arī Tuberkulozes slimību centrā

Jauns.lv / LETA

Parādoties gultu deficītam un pārslodzei Latvijas Infektoloģijas centrā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS) svētdien sākusi Covid-19 pacientu uzņemšanu Tuberkulozes un plaušu slimību centrā, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pavēstīja RAKUS valdes loceklis, Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Pašlaik Latvijas Infektoloģijas centrā, kas ir viens no RAKUS stacionāriem, ārstējas 81 pacients, bet Tuberkulozes slimību centrā 23 pacienti ar Covid-19 saslimšanu, norādīja Višņakovs. Tuberkulozes slimību centrā ir līdzvērtīgas iespējas nodrošināt terapiju, skaidroja RAKUS valdes loceklis. 

Komisijas sēdē Saeimas deputāte Evita Zālīte-Grosa (JKP) aktualizēja citu jautājumu, ka nepieciešams palīdzēt bērniem, kuru vecāki ārstējas slimnīcā ar Covid-19. Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks norādīja uz atbildības sadalījumu starp pašvaldībām un valsti, kā arī pārējās ģimenes un radinieku lomu šajā jautājumā.

Zālīte-Grosa uzsvēra, ka valstij ir jāsadarbojas ar pašvaldībām, tajā skaitā Rīgu, lai arī tad, ja pieaugs saslimušo skaits, šiem bērniem tiktu atbilstoši palīdzēts.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon

Kā ziņots, RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis iepriekš skaidroja, slimnīcā ir izstrādāti kritēriji, kādā veidā tiktu piesaistīti papildu stacionāri gadījumā, ja pieaugošais pacientu skaits veidotu tādu nepieciešamību. Pēc Latvijas Infektoloģijas centra, kas ir primārā vieta Latvijā Covid-19 pacientu ārstēšanai, bija jau paredzēts pieslēgt Tuberkulozes slimību centru.

Pēc slimnīcā paustā, Latvijas Infektoloģijas centrā ir 100 gultasvietas, bet Tuberkulozes slimību centrā - 53.