foto: LETA
Dumpis komentē retu gadījumu: ir iespējams, ka ar pāris stundu intervālu Covid-19 tests uzrāda pretēju rezultātu
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.
Runā speciālists
2020. gada 13. oktobris, 23:45

Dumpis komentē retu gadījumu: ir iespējams, ka ar pāris stundu intervālu Covid-19 tests uzrāda pretēju rezultātu

Jauns.lv

Reti, bet ir iespējams, ka ar pāris stundu intervālu Covid-19 tests uzrāda pretēju rezultātu, komentējot kāda Latvijas Televīzijas raidījuma "Viens pret vienu" skatītāja vēstuli, atzinis Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

"Esmu viens no Natālijas Draudziņas vidusskolas audzēkņu vecākiem. Nododot svētdien analīzes, ko veic Centra laboratorija, saņēmu analīzes pirmdien, ka mums ar dēlu tests ir negatīvs. Pēc stundas saņēmu atbildi, ka man tomēr analīzes pozitīvas. Nodevu vēlreiz Gulbja laboratorijā, kur tests bija tomēr atkal negatīvs. 

Esmu jau iekļauts slimo sarakstā un karantīnā. Gribētu zināt, vai tā var būt, ka piecu stundu laikā Covid-19 parādās un pazūd. 

Kā tad ir ar pārējiem testa rezultātiem, kur testēta Natālijas Draudziņas skola," raidījumam vēstuli iesūtījis kāds skatītājs, vēloties saņemt atbildi no infektologa.

Raidījuma vadītājam jautājot, vai tā var būt, vai ir iespējamas testu kļūdas, Dumpis norāda, ka tā tiešām var būt, ka pa stundām pazūd. Protams, esot jāsaprot, ka tas nav biežs gadījums - tāds varot būt varbūt reizi mēnesī.

"Man jāzina detaļas, bet skaidrs, ka šie testi ir ticami. Nav tā, ka tagad ir jāapšauba šie testi. Vai jāapšauba notikumi šajā skolā. Skaidrs, ka tur ir uzliesmojums."

Covid-19 skartā skola - Natālijas Draudziņas vidusskola

gallery icon
8

Jau ziņots, ka visiem Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas skolēniem un skolotājiem ir jāievēro mājas karantīna līdz 23. oktobrim. Šobrīd ir zināms, ka skolā konstatēti vairāk nekā 60 gadījumi.