foto: LETA
Arī Latvijai esot jārēķinās ar Covid-19 otro vilni. Levits ar Kariņu pārrunājuši valsts gatavību
Valsts prezidents Egils Levits.
Esi vesels
2020. gada 26. augusts, 13:25

Arī Latvijai esot jārēķinās ar Covid-19 otro vilni. Levits ar Kariņu pārrunājuši valsts gatavību

Jauns.lv / LETA

Visā pasaulē palielinās saslimstība ar Covid-19 un arī Latvijai nāk virsū jeb tuvojas saslimšanas otrais vilnis, par šodien sarunā ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pārrunāto žurnālistiem pavēstīja Valsts prezidents Egils Levits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Latvija pagaidām vēl turās diezgan labi," norādīja Valsts prezidents. Levits gan arī vērsa uzmanību, ka pēdējā informācija par 18 jaunajiem saslimušajiem liecina, ka diez vai ļoti ilgi Latvija varēs noturēt zemos saslimšanas rādītājus un ka arī mūsu valstij jārēķinās ar Covid-19 otro vilni.

Mūsu galvenais uzdevums ir panākt, ka Latvijā ir labākā iespējamā situācija un lai arī turpmāk paliekam par "drošu saliņu" Eiropas un pasaules Covid-19 izplatības kartē, pauda Levits.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā, veicot kopumā 2290 Covid-19 testus, konstatēti 18 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 11 saslimušie ir kontaktpersonas dažādiem saslimšanas gadījumiem, kamēr divi ir atgriezušies no ārzemēm. Trīs saslimušajiem patlaban tiek precizēts inficēšanās avots, savukārt ar vēl diviem ir sākta saziņa. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Līdz šim Latvijā veikti kopumā 242 823 Covid-19 izmeklējumi. 0,56% gadījumu jeb kopumā 1360 personām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19. Līdz šim izveseļojušies 1135 pacienti jeb 83,45%, bet mirušas 33 personas, kam bijusi apstiprināta saslimšana ar Covid-19.