foto: Evija Trifanova/LETA
Infektoloģe par Covid-19 uzliesmojumu Latvijā: sabiedrība zaudējusi modrību par agru
Saslimušo skaita pieaugums liek domāt, ka sabiedrība zaudējusi modrību par agru.
2020. gada 13. jūlijs, 08:46

Infektoloģe par Covid-19 uzliesmojumu Latvijā: sabiedrība zaudējusi modrību par agru

Jauns.lv / LETA

Pagājušajā nedēļā Latvijā novērotais Covid-19 uzliesmojums nav vērtējams kā būtisks, tomēr saslimušo skaita pieaugums liek domāt, ka sabiedrība zaudējusi modrību par agru, šorīt intervijā TV3 šādu viedokli pauda Rīgas Stradiņa universitātes Infektoloģijas katedras vadītāja, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas infektoloģijas galvenā speciāliste Ludmila Vīksna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīksna pieļāva, ka sabiedrība cīņā pret Covid-19 līdz ar valdības lēmumiem par atvieglojumiem noņēmusi sev "iekšējos cenzorus" un vairs tik rūpīgi neievēro drošības pasākumus, kas arī novedis pie slimības uzliesmojuma.

Arī Vīksnu dara bažīgu, ka ielās ir redzams gana daudz cilvēku, kas nākuši no valstīm, no kurām Latvijā cilvēkiem nonākt nevajadzētu, piemēra, no Krievijas un Zviedrijas, kur Covid-19 izplatība joprojām ir ļoti augsta.

Taujāta, ko Covid-19 jomā gaidīt rudenī un ziemā, Vīksna atzina, ka teorētiski varētu aug saslimšanu skaits, bet praktiski to pateikt nevarot, jo Covid-19 joprojām ir ļoti jauna slimība.

Vīksna atzīmēja, ka par iespējamo vakcīnu pret Covid-19 joprojām nav skaidrības. Kopumā speciāliste vērtēja, ka ir vērojama visai liela steiga, meklējot risinājumus pret šo slimību, kā rezultātā parādās gana daudz nepārbaudītas informācijas, kas sākotnēji dod cerības, bet vēlāk izrādās, ka nepamatoti.