foto: LETA
Mājas karantīna tiek noteikta 5.jūlija autobusa reisa Liepāja-Saldus-Rīga pasažieriem
Liepājas autoosta.
Esi vesels
2020. gada 10. jūlijs, 18:49

Mājas karantīna tiek noteikta 5.jūlija autobusa reisa Liepāja-Saldus-Rīga pasažieriem

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centrs, izsekojot Covid-19 saslimšanas gadījumus, secinājis, ka viens no inficētajiem 5.jūlijā pārvietojies autobusā, kas kursējis no Liepājas uz Rīgu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visiem pasažieriem, kuri 5. jūlijā plkst. 16.25 braukuši ar AS "Nordeka" autobusu maršrutā Liepāja-Saldus-Rīga (reisa Nr. 7937), tiek noteikta mājas karantīna.

Epidemiologi lūdz šī reisa pasažierus palikt mājās un sazināties ar SPKC, zvanot uz tālruni 67271738.

Jauns.lv jau ziņoja, ka SPKC ir izsludinājis sarakstu ar sešām publiskām vietām Liepājā un divām vietām Rīgā, kuru apmeklētājiem bijis risks inficēties ar Covid-19, tāpēc tagad būtu nepieciešams īpaši rūpīgi sekot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā veikt pārbaudes.

Kā informē SPKC pārstāve Ilze Arāja, centra speciālisti aicina īpaši savai uzmanībai sekot iedzīvotājus, kas no 27.jūnija vakara līdz 8.jūlija vakaram Rīgā apmeklēja restorānu "Aqua Luna" Andrejostas ielā 5k-5, kā arī no 28.jūnija vakara līdz 9.jūlija vakaram apmeklēja restorānu "Kinki" Blaumaņa iela 5A.

Tāpat inficēšanās riski bijuši tiem, kuri 3.jūlija vakarā Liepājā atradās viesnīcā "Sport Hotel", Dzērves ielā 9, un šajā pilsētā 3.jūlija vakarā apmeklēja restorānu "7.līnija", Peldu ielā 59A, bet 4.jūlija vakarā atradās kafejnīcā "Darbnīca", Lielā iela 8, alus bārā "Miezis&Ko", Kuģinieku iela 5, bija kafejnīcā "Delisnack", Dzirnavu iela 4, savukārt 5.jūlija vakarā Liepājā apmeklēja kafejnīcu "Vējš", Graudu iela 45.

Visu minēto iestāžu apmeklētājiem 14 dienas no šo publisko vietu apmeklēšanas SPKC mudina novērot savu veselību un sekot izmaiņām, piemēram, vai neparādās paaugstināta temperatūra, sāpes kaklā, klepus, un nepieciešamības gadījumā telefoniski vērsties pie sava ģimenes ārsta.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikts 1841 Covid-19 tests un reģistrēti 11 jauni saslimšanas gadījumi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās