foto: Vida Press
Mihaēlam Šūmaheram drīzumā veiks vēl vienu operāciju, ziņo mediji
Mihaēls Šūmahers 2011. gadā.
Esi vesels
2020. gada 11. jūnijs, 13:19

Mihaēlam Šūmaheram drīzumā veiks vēl vienu operāciju, ziņo mediji

Jauns.lv

Jau tuvākajā laikā septiņkārtējam F-1 čempionam Mihaēlam Šūmaheram tiks veikta cilmes šūnu transplantācijas operācija, vēstī itāļu izdevums "Contro Copertina". Pagājuši jau sešarpus gadi kopš traģiskā negadījuma, kad vācu sporta leģenda slēpojot krita un piedzīvoja smagu galvas traumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon
80

Itāļu medijs ziņo, ka operāciju veiks ārsts Filips Menaše (Philippe Menasche), kurš tiek uzskatīts par šūnu ķirurģijas pionieri. Šis ārsts jau ir piedalījies līdzīgās Šūmaheram veiktās operācijās pagājušajā gadā. 

Operācijas mērķis ir reģenerēt sportista nervu sistēmu. Itāļu neiroķirurgs Nikolā Acari (Nicola Acciari) atklājis, ka Šūmahers cieš no muskuļu atrofijas un osteoporozes.    

"Pēdējos 20 gados zinātnes progress cilmes šūnu jomā ir ļoti liels, taču tas nemaina faktu, cik maz mēs zinām par cilvēka smadzenēm. Nav iespējams prognozēt, kāds rezultāts ir gaidāms pēc operācijas," sacīja Acari.

Mihaēls Šūmahers galvas traumu guva 2013. gada 29. decembrī, slēpojot Francijas Alpos. Leģendārā F-1 pilota dzīve un veselības stāvoklis pēc nelaimes tiek slēpta no plašākas sabiedrības. Pagājušajā gadā Šūmaheru apciemoja bijušais "Ferrari" komandas vadītājs Žans Tods, un pēc šīs vizītes viņš atzina, ka draugs nav padevies un turpina cīnīties.