foto: no privātā arhīva
Cīņu ar asins vēzi zaudējis kuldīdznieks Jānis, kuru ar ziedojumiem atbalstīja simtiem līdzcilvēku
Jānis Jansons
Dzīvības loterija
2020. gada 20. maijs, 16:00

Cīņu ar asins vēzi zaudējis kuldīdznieks Jānis, kuru ar ziedojumiem atbalstīja simtiem līdzcilvēku

Jauns.lv

Skumju vēsti publicējusi organizācija "Ziedot.lv". Pirmdien pēc cīņas ar smagu slimību mūžībā devies kuldīdznieks Jānis Jansons, kura ārstēšanai līdzcilvēki bija saziedojuši vairākus desmitus tūkstošus eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā sacīts "Ziedot.lv" paziņojumā, no līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem tiks segti apbedīšanas izdevumi, savukārt atlikušos ziedojumus Jānis bija vēlējies nodot Liānai Palmai, kurai ir tā pati slimība un zāles, kas bija Jānim. 

Jauns.lv pērnā gada oktobrī jau ziņoja par 26 gadus veco Jāni, kurš sirga ar mieloleikozi (asins vēzi). Līdzcilvēki vīrieša atbalstam bija saziedojuši 55 087,50 eiro, bet zālēm trūka vēl 14 011,78 eiro.

Pērn Otrajā adventē Ēdolē tika rīkots labdarības koncerts Jāņa atbalstam:

Asins vēzi Jānim atklāja netīšām. Pirms diviem gadiem tika izmežģīta kāja, tā ilgstoši nedzija. Kāja ļoti sāpēja, tāpēc tika nozīmēti dažādi pretsāpju līdzekļi. Sāpes nepārgāja, un, veicot papildus analīzes, tika atklāta šī šausmīgā slimība. Diagnoze bija trieciens visai ģimenei un viņi mocās ar jautājumu- kāpēc tieši Jānis, kurš vienmēr visiem ir palīdzējis, nedomājot par sevi? Taču pats Jānis bija optimists un gatavs cīņai.

Lai gan sākumā valsts apmaksātās zāles palīdzēja, un Jānim Lietuvā pat tika veikta cilmes šūnu transplantācija, neilgi pēc tam tika konstatēta šūnu mutācija un turpmākai ārstniecībai nozīmēti jauni medikamenti, kurus valsts apmaksā tikai daļēji.