foto: REUTERS/SCANPIX
"Remdesivir" ražotājs: medikaments turpina uzrādīt pozitīvus rezultātus Covid-19 pacientu ārstēšanā; Uhaņa tam nepiekrīt
Eksperimentālais medikaments "Remdesivir".
Esi vesels
2020. gada 30. aprīlis, 05:57

"Remdesivir" ražotājs: medikaments turpina uzrādīt pozitīvus rezultātus Covid-19 pacientu ārstēšanā; Uhaņa tam nepiekrīt

Jauns.lv

Eksperimentālais medikaments “Remdesivir” turpina uzrādīt pozitīvus rezultātus koronavīrusa Covid-19 pacientu ārstēšanā, paziņojusi biotehnoloģiju kompānija “Gilead Sciences”, kas ražo konkrēto medikamentu, informē DailyMail.

Jaunākajā izmēģinājuma posmā vairāk nekā puse no smagā stāvoklī esošajiem pacientiem pēc “Remdesivir” saņemšanas divu nedēļu laikā izrakstīti no slimnīcas.

"Gilead Sciences" norādījusi, ka pusei no 400 pacientiem, kas atradās smagā stāvoklī, 10 dienu laikā uzlabojies veselības stāvoklis. Divu nedēļu laikā pacienti jau varējuši doties mājās.

Par smagā stāvoklī esošiem pacientiem tiek uzskatīti tie, kuriem ir apgrūtināta elpošana un ir nepieciešams papildu skābeklis.

Pēc "Gilead Sciences" paziņojuma par pozitīvajiem rezultātiem izmēģinājumā, kurā piedalījušies 400 pacientu, pretēju viedokli gan paudusi Uhaņa (Ķīna). 

Uhaņā slēgtas Covid-19 ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas

Ķīnas pilsēta Uhaņa, kas uzskatāma par koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās centru, pēdējās dienas līksmo - otrdien slēgtas pēdējās divas no kopumā ...

gallery icon

Arī tur veikts "Remdesivir" izmēģinājums. Tiesa, mazāka apjoma, jo tajā piedalījušies 200 cilvēku. Uhaņā secināts, ka "Remdesivir" lietošana nav devusi nozīmīgus uzlabojumus.

Arī Pasaules Veselības organizācija (PVO) pēdējā laikā kritizējusi “Remdesivir”, norādot arī uz gana lielo pacientu skaitu, kuriem tas nav palīdzējis.

“Remdesivir” izmēģinājumi notiek vairākos posmos visā pasaulē. Jaunākajā uzņēmuma paziņojumā netiek norādīta vieta, kur gūti dati.

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka zāļu izmēģinājumi tiek veikti daudzos centros un slimnīcās. “Gilead Science” iepriekš sponsorēja zāļu testus 2400 pacientiem ar smagiem Covid-19 simptomiem 152 pētījumu vietās visā pasaulē. Tagad testu skaits paplašināts, izmēģinot tos 5600 pacientiem 180 vietās, tostarp ASV, Lielbritānijā, Ķīnā, Francijā, Vācijā, Honkongā, Itālijā, Japānas Korejā, Nīderlandē, Singapūrā, Spānijā, Zviedrijā, Šveicē un Taivānā.

Konstatēts, ka lielākais risks, ko rada “Remdesivir” lietošana Covid-19 pacientiem, ir aknu bojājumi.