foto: unsplash.com
Liepājā tapušo sejas masku iegādei izveidots vienots tālrunis un e-pasts
2020. gada 28. marts, 17:15

Liepājā tapušo sejas masku iegādei izveidots vienots tālrunis un e-pasts

Jauns.lv / LETA

Lai operatīvi apkalpotu visus pieprasījumus pēc Liepājā tapušajām sejas maskām, kā arī koordinētu liela apjoma pasūtījumus, kādus pašlaik veic vairāki lielie uzņēmumi un valsts iestādes, Liepājas tekstilnozares uzņēmumi izveidojuši vienotu tālruni un e-pasta adresi visas nepieciešamās informācijas apkopošanai, liecina informācija Liepājas pilsētas pašvaldības mājaslapā.

Turpmāk uzņēmumi, kuri vēlas iegādāties individuālos sejas aizsarglīdzekļus un kuri sejas maskas vēlas pasūtīt lielā apjomā, tiek aicināti izmantot vienoto tālruni 26 588 319 vai e-pastu "aizsargmaskas.liepaja@inbox.lv". Šādā veidā vienkopus iespējams saņemt aktuālāko informāciju par masku iegādes iespējām, izmaksām, izgatavošanas termiņiem un pieejamiem daudzumiem.

Pasūtījumus, rakstot vai zvanot uz norādīto kontaktinformāciju, var veikt tikai uzņēmumi.

Privātpersonas aicinātas maskas iegādāties vairākos Liepājas veikalos - "Tonus Elast" veikalā Ludviķa ielā 8/10, tālrunis 63 424 545, "TOP" veikalos un "Centra aptiekā", K. Zāles laukumā 6, tālrunis 63 423 458. Lūgums pirms veikalu apmeklējuma ar tiem sazināties, lai noskaidrotu masku pieejamību.

Patlaban valstī īpaši nepieciešamo sejas masku šūšanā iesaistījušies aptuveni desmit Liepājas tekstilnozares uzņēmumi, tai skaitā "V.O.V.A.", "Tonus Elast", "Lana S", "Glora" un citi. Ņemot vērā, ka Liepājā tapušās maskas nav sertificētas, tās nav izmantojamas medicīnas iestādēs, kurām ir īpašas prasības, piemēram, operācijām, taču tās lietojamas kā individuāls aizsardzības līdzeklis sevis un citu pasargāšanai, skaidroja pašvaldībā.

Pašlaik Liepājā tekstilnozares uzņēmumi dienā saražo ap 5000 masku, kas tiek piegādātas gan operatīvajiem dienestiem, gan uzņēmumu un iestāžu darbiniekiem, kuriem darba pienākumi neļauj izvairīties no tieša kontakta ar cilvēkiem.

Kā ziņots, jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 25 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 305 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.