foto: LETA
Vīrietis, kuram koronavīrusu atklāja Igaunijā, Rīgā pirms tam ieradies ar avioreisu
Gaitenis pasažieru terminālī "Starptautiskajā lidostā "Rīga"".
2020. gada 27. februāris, 11:04

Vīrietis, kuram koronavīrusu atklāja Igaunijā, Rīgā pirms tam ieradies ar avioreisu

Jauns.lv / LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) patlaban no Igaunijas kolēģiem gaida sīkāku informāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa slimnieku, kurš ceļojis caur Rīgu, bet Veselības ministrija (VM) plkst.16 sasaukusi preses brīfingu, kurā sola sniegt aktuālo informāciju saistībā ar minētā vīrusa izplatību.

SPKC saņemtā informācija no kolēģiem Igaunijā liecina, ka šodien apstiprinātais Igaunijas "Covid-19" pacients ielidoja Rīgā 26.februārī un uzreiz ar autobusu devās uz Igauniju, Rīgā pavadot aptuveni 2,5 stundas.

SPKC ziņo, ka kopumā 24 kontaktpersonas, kuras atradās autobusā uz Igauniju, patlaban apzina kolēģi Igaunijā. "Tiks uzrunāts katrs pasažieris, ja autobusā būs Latvijas pilsoņi, Igaunijas kolēģi sniegs informāciju Latvijai," informē SPKC.

Centrā norāda, ka patlaban tiek strādāts ar kompetentām institūcijām, lai veidotu iespējamo kontaktpersonu sarakstu Latvijā.

Savukārt VM pārstāve Anna Strapcāne pavēstīja, ka patlaban zināms, ka preses brīfingā piedalīsies valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško, VM galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Jau ziņots, ka Igaunijā ceturtdien apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu "Covid-19", un saslimušais cilvēks valstī ieradies ar autobusu no Rīgas, savukārt Rīgā no savas dzimtenes viņš ieceļojis ar avioreisu, paziņojis Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks. 

Igaunijas portāls "Delfi" vēsta, ka inficētais Irānas pilsonis ielidojis Rīgā no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas vakar ielidoja Rīgā plkst.11.20.

Ar "Turkish Airlines" aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Latvijas Infektoloģijas centrs gatavs uzņemt koronavīrusa pacientus

gallery icon

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāvis Edgars Vilcāns norādīja, ka patlaban lidosta šo gadījumu komentēt nevar, jo vēl nav saņēmusi nekādu oficiālu informāciju no SPKC ne par Igaunijas gadījumu, ne arī par kādām izmaiņām veicamajos pasākumos lidostā.

SPKC Komunikācijas nodaļā sacīja, ka par šo gadījumu centrs nekādu papildu informāciju pagaidām nesniegs līdz pēcpusdienā gaidāmajam preses brīfingam. "Visas Latvijas institūcijas gatavas uzsākt meklēt kontaktpersonas. Šobrīd esam sazinājušies un gaidām detalizētu informāciju no kolēģiem Igaunijā," mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja SPKC.

Kā ziņots, patlaban tiek identificēti autobusa pasažieri, ar kuriem kopā no Rīgas uz Tallinu braucis saslimušais Irānas pilsonis. Igaunijas ministrs Kīks nevarēja pateikt, cik daudz cilvēki bijuši autobusā un kontaktējušies ar inficēto personu.

Kīks piebilda, ka pašlaik Igaunijā nav plānu noteikt karantīnu koronavīrusa gadījumos.