foto: AP/Scanpix
Bailēs no veikalu izpirkšanas, trīs vīrieši Ķīnā nozaguši 600 tualetes papīra ruļļus
Cilvēki Ķīnā metas izpirkt tualetes papīru
2020. gada 17. februāris, 13:26

Bailēs no veikalu izpirkšanas, trīs vīrieši Ķīnā nozaguši 600 tualetes papīra ruļļus

Jauns.lv

Policija Honkongā arestējusi 2 vīriešus un meklē trešo saistībā ar zādzību lielveikalā. Trijotne, baidoties no preču ātras izpirkšanas, nozagusi 50 tualetes papīra ruļļu iepakojumus, ziņo "CNN".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zādzība notikusi brīdī, kad pirmdienas rītā notikusi preču piegāde. Krāvējs no automašīnas bija izcēlis 50 iepakojumus, kuri sastāv no 600 papīra ruļļiem, kad trīs vīrieši tos nozaguši.

Pēc dažām stundām policija nozagtās preces atradusi kādā netālu esošā viesu namā un arestējusi divus iesaistītos vīriešus. Pašlaik notiek trešā iesaistītā meklēšana, un policija notikušo fiksējusi kā zādzību.

Honkongas amatpersonas jau iepriekš aicinājušas iedzīvotājus neuztraukties, cenšoties viņus pārliecināt, ka preču piegāde lielveikaliem pārtraukta netiks. Tomēr šie mierinājumi cilvēkus nav pārliecinājuši - tiešsaistē atrodami vairāki video, kuros redzams, kā cilvēki veikalos metas ķert tualetes papīru, ilgi uzglabājamo pārtiku un citas pirmās nepieciešamības preces.

Tualetes papīra ruļļu izķeršana sākusies pēc fotoattēliem, kas publicēti tīmeklī. Tajos redzams, kā cilvēki lielveikalos pērk vairākas pakas tualetes papīra. Šī panika novedusi pie augstākām preču cenām.

CNN aprunājās ar divām lielākajām Honkongas veikalu ķēdēm un piegādes kompānijām, kas visas apliecināja, ka uztraukumam nav pamata - visi teica, ka viņu pārtikas un citu produktu piegādes ir kārtībā. 

Lai novērstu nekārtības, viena no lielākajām lielveikalu ķēdēm "Wellcome" - tāpat kā citi lielveikali - ir ieviesuši ierobežojumus attiecībā uz to, cik daudz preču vienības pircēji var iegādāties vienlaikus. Piemēram, pircēji var iegādāties tikai divas vienības rīsu paku, tualetes ruļļu, antiseptisko salvešu, roku ziepju un gaļas konservu.

Singapūrā iedzīvotāji koronavīrusa dēļ paniski izpērk veikalus

Singapūrā sestdien pie pārtikas preču veikaliem izveidojušas garas rindas, cilvēkiem panikā iepērkoties pēc trauksmes līmeņa paaugstināšanas sakarā ar jauno koronavīrusu.

gallery icon
47

Jauns.lv jau ziņoja, ka ar jauno koronavīrusu "Covid-19", kas pirmo reizi tika konstatēts pagājušā gada decembrī Ķīnā, visā pasaulē inficējies jau vairāk nekā 71 000 cilvēku. Kontinentālajā Ķīnā reģistrēti 70 548 inficēšanās gadījumi un 1770 nāves gadījumi.

Tajā pašā laikā 10 844 pacienti, kas bijuši inficēti ar "Covid-19", ir izveseļojušies un izrakstīti no slimnīcām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās