foto: EPA/Scanpix
30 stundas pēc dzimšanas ar koronavīrusu Ķīnā inficējies jaundzimušais
Slimnīca koronavīrusa epicentrā Uhaņā.
Esi vesels
2020. gada 6. februāris, 12:41

30 stundas pēc dzimšanas ar koronavīrusu Ķīnā inficējies jaundzimušais

Jauns.lv

30 stundas pēc dzimšanas koronavīruss diagnosticēts kādam zīdainim Ķīnā, padarot viņu par jaunāko līdz šim inficēto pacientu, vēsta BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bērniņš dzimis 2. februārī vīrusa epicentrā Uhaņā. Zināms, ka pirms dzemdībām mazuļa mātei arī konstatēts koronavīruss. Pagaidām ārstiem nav skaidrs, vai inficēšanās notikusi mazulim esot dzemdē, vai piedzimstot. 

Kopš vīrusa izplatīšanās sākuma ar to sasirguši salīdzinoši maz bērnu. Bērniņš, kurš piedzimstot svēra 3.25 kilogramus, pašlaik ir stabilā stāvoklī un tiek novērots. 

Medicīnas eksperti lēš, ka šis varētu būt gadījums, kad inficēšanās notikusi jau mātes dzemdē esot. Tas lieku reizi atgādina, ka jo rūpīgi koronavīrusa izplatīšanās laikā jāuzrauga grūtnieces. 

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 563 cilvēkiem, no kuriem 73 miruši pēdējo 24 stundu laikā.

Saskaņā ar Ķīnas Nacionālās veselības komisijas datiem pieaudzis arī apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits, sasniedzot 28 018. Pēdējās diennakts laikā apstiprināti 3694 jauni inficēšanās gadījumi.

No jaunajiem nāves gadījumiem 70 reģistrēti vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, bet pārējie trīs - citur Ķīnā.

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon
16