foto: scanpix
Sieviete Ķīnā, kura, iespējams, inficējusies ar nāvējošo koronavīrusu, pasaulē laidusi veselīgu puisēnu
Esi vesels
2020. gada 28. janvāris, 19:37

Sieviete Ķīnā, kura, iespējams, inficējusies ar nāvējošo koronavīrusu, pasaulē laidusi veselīgu puisēnu

Jauns.lv

27 gadus vecā māmiņa savu mazulīti pasaulē laidusi koronavīrusa epicentrā – Uhaņā. Ārsti pieņēmuši lēmumu jaunajai sievietei veikt ķeizargrieziena operāciju, vēsta britu mediji. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uhaņas slimnīcas Ginekoloģijas nodaļas galvenais ārsts kopā ar vairākiem asistentiem pieņēma dzemdības, aizsargtērpos, maskās un aizsargbrillēs. 

“Es tik tikko kā spēju kaut ko redzēt vai dzirdēt, mani klāja auksti sviedri, taču viss beidzās veiksmīgi,” atzina galvenais ārsts. 
Bērniņš piedzima 37. grūtniecības nedēļā, sverot 3,1 kilogramu.

Lai izvairītos no iespējas inficēties ar koronavīrusu slimnīcā, mazulis nekavējoties nošķirts no māmiņas un nogādāts mājās pie sievietes ģimenes. 

Ārsti atzina, ka sievietei vēl nav apstiprināts koronavīrus, taču visi simptomi par to liecinot. 

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon
16

Jau vēstīts, ka Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 106 cilvēkiem, ieskaitot pirmo nāves gadījumu Pekinā, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir pārsniedzis 4000, otrdien paziņoja varas iestādes.

Ārvalstis pirmdien steidzās evakuēt savus pilsoņus no Uhaņas pilsētas.   Apstiprināti inficēšanās gadījumi ārpus Ķīnas ir reģistrēti vairāk nekā 10 valstīs, ieskaitot pirmos šādus gadījumus Vācijā, Kanādā un Šrilankā.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24