foto: Shutterstock
Īrijas veselības dienestā paniku rada no Ķīnas atgriezusies paciente
Esi vesels
2020. gada 24. janvāris, 07:34

Īrijas veselības dienestā paniku rada no Ķīnas atgriezusies paciente

Jauns.lv

Vakar, 23. janvārī, Īrijas veselības aprūpes dienestā pamatīgu satraukumu raisīja aizdomas, ka no Ķīnas līdz šai valstij ir atceļojis jaunais bīstamais koronavīruss, vēsta portāls "Baltic-Ireland".

Dublinas "Mater Hospital" neatliekamās palīdzības nodaļā tika nogādāta paciente, kurai bija drudzis un kura otrdien bija atgriezusies no Ķīnas. Aidomās par iespējamu koronavīrusa saslimšanu, pacientei nekavējoties veiktas analīzes un visi piesardzības pasākumi. 

Kā piesardzības pasākums tika veikta dezinfekcija. Vēlāk, kad pacientei tika veiktas analīzes, tika konstatēts, ka viņa nav inficēta ar koronavīrusu un nav nepieciešamības sievieti izolēt, informēja slimnīcas infekcijas slimību speciālists.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Ķīnā no ceturtdienas apturēta aviosatiksme un vilcienu kustība no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa krīzes centrā.

Uhaņas īpašais komandcentrs cīņai pret šo vīrusu arī paziņoja, ka iedzīvotāji nevarēs atstāt šo pilsētu bez īpaša iemesla un ka ierobežojošie pasākumi būs spēkā no plkst.10 (plkst.4 pēc Latvijas laika).

Šo pasākumu  mērķis ir "ierobežot epidēmijas izplatīšanos", teikts centra paziņojumā.

Trešdien mediji ziņoja, ka Ķīnā pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu miruši jau 17 cilvēki, bet ar to inficējušies vairāki simti. Visi mirušie reģistrēti Hubejas provincē.