foto: LETA
Par 52 000 eiro Latvijas Infektoloģijas centrā izremontētas telpas smagi slimiem pacientiem
Esi vesels
2019. gada 11. decembris, 23:30

Par 52 000 eiro Latvijas Infektoloģijas centrā izremontētas telpas smagi slimiem pacientiem

Jauns.lv / LETA

Par nepilniem 52 000 eiro Latvijas Infektoloģijas centrā izremontētas telpas smagu infekcijas slimību pacientu ārstēšanai, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Šodien svinīgi atklāja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" 2.nodaļas izremontētās telpas. Nodaļā ārstējas pacienti ar īpaši smagām infekcijām, tostarp arī ar vīrusa izraisītu iegūtu imūndeficīta sindromu.

Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis norādīja, ka remontdarbi ir būtisks ieguldījums, lai mainītu sabiedrības uzskatus par infekciozo slimību pacientiem, vienlaikus uzlabojot arī ārstu un aprūpes personāla darba apstākļus. "Šeit strādā profesionāla komanda, kas ikdienā sniedz pacientam labāko iespējamo medicīnisko palīdzību un aprūpi. Vides apstākļu uzlabošana ir viens no faktoriem, kas varētu motivēt mūsu mediķus turpināt strādāt un veikt šo komplicēto un smago darbu," sacīja valdes priekšsēdētājs.

Savukārt "Latvijas Infektoloģijas centra" galvenā ārste Baiba Rozentāle pauda gandarījumu, ka centra teritorijā atdzimusi vēsturiski nozīmīgā ēka, kas jau divus gadsimtus kalpo pacientu aprūpei. Viņa pavēstīja, ka 1937.gadā Kārļa Ulmaņa režīms atzina toreizējās leprozorija ēkas kā "turpmāk neizmantojamas - nepiemērotas un nolietotas".

"Zīmīgi, ka spējam saglabāt un atjaunot vēsturiskās telpas, kā savdabīgu mūsu gadsimta pievienoto vērtību. Īpaši jāuzsver šeit strādājoša aprūpes personāla loma, kas sniedz pacientiem ne tikai cieņpilnu medicīnisko aprūpi, bet arī psiholoģisko atbalstu," norādīja Rozentāle.

Divstāvu koka ēkā, kas celta 1891.gadā pēc arhitekta Reinholda Šmēlinga projekta. Veiktie remontdarbi uzlabojuši vides apstākļus gan mediķiem, gan pacientiem. Austrumu slimnīcas valde šim mērķim piešķīra 51 705 eiro, ieskaitot PVN, kas ir slimnīcas investīcija no pašu ieņēmumiem.