foto: no privātā arhīva
Ar asins vēzi sirgstošā Jāņa ģimene lūdz palīdzēt savākt atlikušo summu zālēm
Dzīvības loterija
2019. gada 27. oktobris, 14:01

Ar asins vēzi sirgstošā Jāņa ģimene lūdz palīdzēt savākt atlikušo summu zālēm

Jauns.lv

Pateicoties ziedotāju atbalstam, 26 gadus vecais Jānis Jansons, kurš sirgst ar mieloleikozi (asins vēzi), var uzsākt savu pirmo ārstēšanas kursu. Lai gan ceļš uz atveseļošanos ir sācies, radinieki lūdz līdzcilvēkus palīdzēt savākt atlikušo summu, lai Jānis varētu ārstēties, nedomājot, ka zāles pēkšņi varētu beigties.

Mieloleikozi (asins vēzi) Jānim atklāja netīšām. Pirms diviem gadiem tika izmežģīta kāja, tā ilgtstoši nedzija. Kāja ļoti sāpēja, tāpēc tika nozīmēti dažādi pretsāpju līdzekļi. Sāpes nepārgāja, un, veicot papildus analīzes, tika atklāta šī šausmīgā slimība.

Līdz šim ārstniecība ritējusi diezgan veiksmīgi. Valsts apmaksātās zāles sākumā palīdzēja. Šī gada janvārī Jānim veikta cilmes šūnu transplantācija Lietuvā. Taču neilgi pēc tam tika konstatēta šūnu mutācija un turpmākai ārstniecībai nozīmēti jauni medikamenti - Iclusig. Medikamentus valsts apmaksā tikai daļēji. Kopā nepieciešami 12 zāļu iepakojumi, kuru kopējās izmaksas ir 83 328.00 eiro. 

"Mēs gribam pateikt milzīgu PALDIES ikkatram ziedotājam, katram kas palīdzēja, ikvienam šērotājam, jo arī padaloties ar ziņu, tu palīdzi vēl kādam mūs sadzirdēt!
Ir pienākusi tā diena - Jānis ir saņēmis savu pirmo zāļu iepakojumu un ceturtdien sāka tās lietot, uzsākot savu ceļu uz atveseļošanos!"

"Tās, protams, ir labas ziņas, taču tas rada mūsos arī uztraukumu un bažas! Ir sācies atskaites punkts, no šīs dienas Jānim ir jālieto 12 medikamentu iepakojumi (katru mēnesi pa vienam), nedrīkst izlaist nevienu mēnesi, ne dienu. Tāpēc  ar jūsu spēkiem, mums ir jāpalīdz Jānim un jāsavāc atlikusī summa, lai Jānis var, miera pilns un bez uztraukuma, ārstēties un nedomāt par to, ka zāles varētu nebūt!" - raksta 26 gadus vecā Jāņa radinieki. 

Palīdzēsim Jānim, dodot cerību uz pilnvērtīgu dzīvi. Ikviens, kuram ir iespēja, var palīdzēt Jānim, ziedojot šeit!

Tēmas