foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com
Ārsti domāja  - tie ir gremošanas traucējumi: 3 gadus veca britu meitenīte nomirst no sepses dienu pēc izrakstīšanās no slimnīcas
Trīs gadus vecā Hārpera.
2019. gada 12. augusts, 11:46

Ārsti domāja - tie ir gremošanas traucējumi: 3 gadus veca britu meitenīte nomirst no sepses dienu pēc izrakstīšanās no slimnīcas

Jauns.lv

Trīs gadus veca meitenīte Lielbritānijā nomirusi no sepses (asins saindēšanās) tikai vienu dienu pēc izrakstīšanās no slimnīcas. Ārsti domāja – bērnam ir gremošanas traucējumi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Hārpera Aitena tika nogādāta slimnīcā, kad māte uz viņas ķermeņa pamanīja izsitumus un augstu temperatūru. Pēc pāris slimnīcā pavadītām stundām meitenes veselības stāvoklis sāka uzlaboties un ārsti nolēma bērnu izrakstīt, uzsverot, ka Hārpera cieš no gremošanas traucējumiem. 

Nākamajā dienā bērna lūpas kļuva zilas un māte nekavējoties meitu nogādāja slimnīcā, kur mazāk kā pēc divām stundām Hārpera nomira. 

“Vienu rītu viņa pamostas ar augstu temperatūru, bet jau nākamajā dienā viņas vairs nav. Tas, ko es atcerēšos uz mūžu – Hārpera noņēma skābekļa masku un sacīja: “Mammu, man šis nepatīk. Es gribu mājās!””, presē stāstīja meitenes māte. 

Hārperai nākošajā rītā pēc izrakstīšanās no slimnīcas sākusies smaga caureja, un ķermeni klājuši vēl vairāk izsitumi. Lai arī māte bez vilināšanās meitu nogādājusi slimnīcā, bijis par vēlu. 

Daloties ar savu sāpīgo stāstu, Malenas kundze vēlas pievērst sabiedrības uzmanību, vairojot izpratni par sepsi.

Sepse ir organisma vispārēja smaga saindēšanās, kuras cēlonis ir strutas radošo mikroorganismu un to toksīnu cirkulācija asinīs un limfā. Sepsi ierosina stafilokoki, streptokoki, pneimokoki, gonokoki, zarnu nūjiņas un anaerobi.  

Sepses simptomi: strauja temperatūras paaugstināšanās, drebuļi, svīšana. Atkarībā no jaunu strutu perēkļu veidošanās ķermeņa temperatūra var būt paaugstināta ik dienas vai arī ar pārtraukumiem.