foto: Shutterstock
Antibiotiku spožums un posts - tās glābj dzīvības, bet palielina arī citu nopietnu hronisku slimību risku
2021. gada 8. novembris, 14:33

Antibiotiku spožums un posts - tās glābj dzīvības, bet palielina arī citu nopietnu hronisku slimību risku

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Jaunā pētījumā secināts, ka antibiotikas var izglābt dzīvību, taču tās arī palielina citu nopietnu hronisku slimību, tostarp sirds slimību un dažu audzēju risku.

Antibiotikas iznīcina “labās” baktērijas zarnās, kas aizsargā pret infekcijām un iekaisumu, un tieši iekaisums ir daudzu hronisku slimību (artrīta, sirds problēmu un vēža) pamatā.

Oficiālā medicīna atzīst, ka pārmērīga antibiotiku lietošana izraisa rezistenci pret medikamentiem un pret antibiotikām izturīgu “superbaktēriju” veidošanos, bet vēl antibiotikas lielā mērā sekmē daudzu hronisko slimību attīstību, kas skar mūsdienu Rietumu pasauli.

Klīvlendas "Case Western Reverse" universitātes Zobārstniecības skolas pētnieki analizēja antibiotiku ietekmi uz cilvēka mutes baktērijām un secināja, ka tās nogalina labvēlīgās baktērijas, kas cīnās pret iekaisumu un sēnīšu infekcijām.
Pētnieki novēroja, ka antibiotikas nogalina organisma “labo” baktēriju saražotās īso ķēžu taukskābes.

Kā norādīja vadošā pētniece Pušpa Pandijana - “Labās baktērijas katru dienu dara savu labo darbiņu, tad kāpēc tās nogalināt? Ar daudzām infekcijām ir tā – ja liksiet tās mierā, tās pašas pazudīs.” 

Citiem vārdiem sakot, antibiotiku lietošana būtu pieļaujama tikai ārkārtas vai dzīvībai bīstamu infekciju gadījumos. Ar visu pārējo tiks galā organisma dabiskie aizsardzības mehānismi.