foto: AFP/Scanpix
Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto
2019. gada 8. maijs, 14:54

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

Jauns.lv / LETA

Saseksas hercogi Harijs un Megana dalījušies ar pirmajām fotogrāfijām, kurās redzams pāra jaundzimušais mazulis. Sirsnīgie attēli uzņemti Vindzoras pilī.

"Viņam ir ļoti jauks temperaments, viņš ir patiesi mierīgs. Viņš ir kā sapnis," par jaundzimušo dēlu sacījusi Saseksas hercogiene Megana. "Tas ir maģiski. Man ir divi labākie puiši visā pasaulē, tāpēc esmu ļoti laimīga."

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon

Arī princis Harijs neslēpj sajūsmu par nule dzimušo dēlu: "Tas ir lieliski. Vecāku būšana ir vienreizēja. Ir pagājušas tikai dažas dienas, bet joprojām esam saviļņoti par mūsu mazo prieka vīstoklīti."

Pēc īsās pozēšanas mediju pārstāvjiem pāris devās jaundzimušo iepazīstināt ar karalieni un viņas vīru princi Filipu. Karalienei šis ir astotais mazmazbērns.

Princis Čārlzs, kuram šis ir ceturtais mazbērns, otrdien vizītes Vācijā laikā pauda prieku par jaunpienācēju ģimenē un pauda nepacietību, kad varēs mazuli satikt.

Arī princis Viljams otrdien pauda prieku par brāļa pirmdzimto, ar smaidu piebilstot, "esmu ļoti priecīgs sveikt pats savu brāli miega trūkuma sabiedrībā, ko nozīmē būt vecākam".

foto: AFP/Scanpix

Saseksas hercogi Megana Mārkla un princis Harijs kļuvuši par vecākiem dēlam 6. maija rītā - 5.26 pēc Lielbritānijas laika. Mazuļa svars bija septiņas mārciņas un 3 unces (3 kilogrami un 95 grami). Par dēla nākšanu pasaulē sociālajā tīklā "Instagram" paziņojis pats princis Harijs.

Jaundzimušā dēla vārdu Harijs un Megana vēl nav atklājuši.

Uzreiz pēc dzemdībām princis Harijs atklāja, ka jaunā māmiņa un mazulis jūtas lieliski. 


Lai gan Megana Mārkla plānoja mājdzemdības, saistībā ar riskiem, ko radīja grūtniecības pārstaigāšana par vairāk nekā nedēļu, svētdien pilnīgā slepenībā viņa nogādāta slimnīcā. Izskanējis, ka dzemdības notikušas Portlendas slimnīcā Londonā, kas ir ekskluzīva ASV kapitālam piederoša veselības aprūpes iestāde, kuru izvēlas daudzi turīgi Lielbritānijā dzīvojoši amerikāņi.

Jaundzimušais, kuram vēl nav dots vārds, kļuvis par septīto pretendentu uz Apvienotās Karalistes troni pēc sava vectēva prinča Čārlza, viņa vecākā dēla prinča Viljama un viņa bērniem Džordža, Šarlotes un Luisa un sava tēva prinča Harija.

Britu karaļnams 2017.gada novembrī paziņoja, ka princis Harijs ir saderinājies ar ASV dzimušo aktrisi Meganu Mārklu. Saderināšanās raisīja daudz diskusiju par pārmaiņām britu karaļnamā, jo Mārkla ir jauktas rases pārstāve, ir iepriekš šķīrusies un daudzās jomās izvēlas atkāpties no karaliskajām tradīcijām. Pērn 19.maijā pāris svinēja kāzas