foto: Shutterstock
Vingrinājumi, kas samazina diabēta risku
Esi vesels
2019. gada 19. aprīlis, 08:35

Vingrinājumi, kas samazina diabēta risku

"Patiesā Dzīve"

Viedoklis, ka fiziskie vingrinājumi var palīdzēt izvairīties no riska saslimt ar otrā tipa diabētu tiem cilvēkiem, kuriem ir ģenētiska predispozīcija ar to saslimt, nav nekāds jaunums. Tomēr tikai nesen zinātnieki ir izpētījuši, tieši kādi vingrojumi ir visiedarbīgākie.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pētnieki no Nankinas Medicīnas universitātes (Ķīna) divu gadu laikā ir veikuši fizisko vingrinājumu eksperimentu, kurā piedalījušies vairāk nekā 170 cilvēku vecumā no 55 līdz 75 gadiem. Viņiem visiem bija nosliece uz diabētu jeb prediabēts. Eksperimenta dalībnieki bija sadalīti trīs grupās.

Vienai grupai vajadzēja trīsreiz nedēļā nodarboties ar aerobiku un dejām, otrai bija jāizpilda spēka vingrinājumi ar gumijas siksnām, bet trešajai bija jāapvieno spēka vingrinājumu ar aerobikas elementi.

Pēc eksperimenta tika novērtēts dalībnieku veselības stāvoklis, un izrādījās, ka visiem bija samazinājies diabēta attīstības risks.

Tiesa, salīdzinoši lielāks efekts bija vērojams tiem cilvēkiem, kas bija nodarbojušies ar aerobiku vai ar kombinētajiem vingrinājumiem. Šķiet neticami, bet ar spēka vingrinājumiem bija panākts vismazākais efekts.

Tomēr kopumā secinājums ir skaidrs – visas fiziskās aktivitātes ir noderīgas, lai izvairītos no otrā tipa cukura diabēta. Un pats jaukākais – varat izvēlēties vingrinājumus, kas jums sagādā vislielāko prieku.

Tēmas