foto: LETA
Ko mums nodara desas, šķiņķis un citi pārstrādāti gaļas produkti
Desa.
Esi vesels
2019. gada 12. februāris, 06:45

Ko mums nodara desas, šķiņķis un citi pārstrādāti gaļas produkti

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Nitrāti, ko satur pārstrādāta gaļa, var veicināt māniju uzplūdus un hiperaktivitāti pat veseliem cilvēkiem, savukārt tiem, kas ir pieredzējuši psihiskus traucējumus, regulāri ēdot gaļas produktus kā salami, desas un šķiņķis, ir trīs reizes lielāka iespējamība, ka tie atkārtosies.

Pētnieki no Džonsa Hopkinsa universitātes Medicīnas skolas, atzīst, ka nitrāti maina zarnu mikrofloru, bet tas iespaido bipolāros simptomus –garastāvokļa svārstības un uzmācīgas domas.

Šo teoriju apstiprina atklājumi par to, ka cilvēkiem ar bipolārajiem traucējumiem samazinās risks nonākt slimnīcā, ja viņi diendienā uzņem probiotikas, kas palīdz atjaunot “labās” zarnu baktērijas.

Pētot cilvēkus ar bipolāriem vai citu veidu psihiskiem traucējumiem, zinātnieki secināja, ka vienīgais produktu veids, kas bieži atkārtojās viņu ēdienkartē, bija pārstrādāta vai sālīta gaļa. Līdz ar to pētnieki aprēķināja, ka, salīdzinot ar citiem, ir trīs reizes lielāka varbūtība, ka cilvēki, kuri cieš no mānijām, regulāri ēd pārstrādātus gaļas produktus.