Bikini skrējiens un vēsās peldes Baikāla ūdenī palīdz norūdīties pret saslimšanu. VIDEO
Esi vesels
2016. gada 29. decembris, 11:08

Bikini skrējiens un vēsās peldes Baikāla ūdenī palīdz norūdīties pret saslimšanu. VIDEO

Jauns.lv

Sibīrijas fitnesa cienītāji sākuši ziemas brīvdienu sezonu ar bikini skrējienu. Viņi skrēja gar slavenā Baikāla ezera krastu un noslēgumā ienira tā ledainajā ūdenī. Apmēram ducis entuziastu no Listvjankas ciemata "Valzirgu" kluba uzvilka Ziemassvētku cepures, Salaveča bārdas un citus svētku piedrumus, lai noskrietu gandrīz kilometru gar piekrasti.

Ziemas peldētāja Inna Izrjadina stāsta: "Mēs sarīkojām šovu pirms Jaunā gada, lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu un, lai cilvēki nebaidītos norūdīt savu ķermeni, kas palīdzētu tik bieži nesaslimt. Mūsdienās ir tik daudz saaukstēšanās slimības."

Aukstā ūdens tīkotājs Andrejs Tesakovs stāsta: "Es tikai baudīju procesu. Jutu, kā mani piepilda spēki, kad ieniru Baikāla ūdenī."

Salīdzinājumā ar āra temperatūru, kura bija -20 grādu pēc celsija, ūdens bija pārsteidzoši silts - pāris grādus virs nulles.

Ziemas peldēšana Krievijā ir populārs veids kā stiprināt savu veselību. Visu vecuma cilvēki dodas uz ezeriem un upēm, lai drosmīgi mestos vēsajos ūdeņos, tādējādi norūdot savu ķermeni un novēršot saslimšanas.

Kasjauns.lv/Video: Reuters