foto: Shutterstock
Pieci veidi, kā uzveikt trauksmi bez medikamentiem
2018. gada 30. novembris, 06:28

Pieci veidi, kā uzveikt trauksmi bez medikamentiem

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Lai atbrīvotos no hroniskas trauksmes, ne vienmēr jāķeras pie medikamentiem. Izmēģiniet kādu no šiem pieciem dabīgajiem līdzekļiem.

Ikviens no mums laiku pa laikam saskaras ar trauksmi – tā ir pilnīgi normāla organisma reakcija uz stresu. Bet, ja trauksme kļūst pārmērīga, tai nav racionāla izskaidrojuma un tā sāk traucēt ikdienas gaitās, ir jārīkojas.

Trauksmes izpausmes var būt dažādas, tostarp, piemēram, panikas lēkmes, obsesīvi kompulsīvi traucējumi, fobijas un vispārēja trauksme. Katrai no tām ir savs simptomu kopums un ārstēšanas iespējas.

Ārsti parasti izlīdzas ar tā sauktajiem anksiolītiskajiem preparātiem, piemēram, selektīvajiem serotonīna atpakaļsaistes inhibitoriem un benzodiazepīniem, kuru lietošana iet roku rokā ar vairākām nevēlamām blakusparādībām, tostarp atkarību, miegainību, seksuālu disfunkciju un pat pašnāvnieciskām tieksmēm.

Labā ziņa ir tāda, ka pieejama arī daudz drošāka un efektīvāka alternatīva. Piemēram, kognitīvi biheiviorālā terapija – psiholoģiskās palīdzības veids, kas ir viena no efektīvākajām trauksmes izraisītu traucējumu ārstēšanas metodēm, turklāt tās labvēlīgā iedarbība saglabājas ilgtermiņā. Taču šoreiz uzskaitām piecus pilnībā dabīgus līdzekļus un metodes, par kuru potenciālu, iespējams, nemaz nezinājāt.

Nākamā lapa: 1. Pasiflora