foto: www.autismsrezekne.lv
Mēs varam palīdzēt! Katrīna un 4 gadus vecās dvīnītes lūdz naudu veselībai
Anna un Sofija Pjankovas.
2017. gada 19. jūnijs, 16:37

Mēs varam palīdzēt! Katrīna un 4 gadus vecās dvīnītes lūdz naudu veselībai

Karlīna Timofejeva

5 gadus vecās Katrīnas Bebrišas ģimene, kā arī 4 gadus veco dvīņumāsiņu Annas un Sofijas Pjankovu vecāki sadarbībā ar biedrību „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” vēršas pie visiem labajiem cilvēkiem ar palīdzības lūgumu. Visām trim meitenēm ir nopietnas veselības problēmas, kuru ārstēšanai ir vajadzīga nauda, kādas viņu tuviniekiem diemžēl nav. Ja vien varat - lūdzu, palīdzēsim!

Līdzcilvēku palīdzību lūdz ir četrus gadus veco dvīnīšu Annas un Sofijas Pjankovu ģimene. Lai meitenes spētu iziet rehabilitācijas kursu, nepieciešami 4950 eiro, bet ģimenei šādas naudas nav.

Dvīņu māsiņas Anna un Sofija kopā ar vecākiem un lielo brāli dzīvo Rēzeknē. Abas māsas ir smagi slimas. Meitenītēm konstatēti jaukti, specifiski attīstības traucējumi, valodas attīstības aizture, kas saistīta ar intelektuālās attīstības aizturi.

Aptuveni divu gadu vecumā Annas un Sofijas attīstība apstājās. Meitenītes vairs neatsaucās uz savu vārdu, neiesaistījās rotaļās ar citiem bērniem, neveidoja acu kontaktu. Uzmanība bija nenoturīga, viņas neizrādīja interesi par citiem bērniem, apkārt notiekošo. Abām māsiņām valodas attīstība atbilst sešu mēnešu veca bērna līmenim. Viņas nerunā, tikai izdod skaņas savā valodā. Dažreiz atsaucas uz savu vārdu. Meitenītes neuztver un nespēj reaģēt uz norādījumiem.

Lai veicinātu māsiņu fizisko un intelektuālo attīstību un bērnu stāvoklis vēl vairāk nepasliktinātos, ģimene apmaksā logopēdu, ergoterapeitu, psihologu. Reitterapijas nodarbības līdz šim vecāki nodrošināja no saviem līdzekļiem, bet šobrīd visas terapijas apmaksāt grūti. Ģimene vēršas pie ziedotājiem pēc palīdzības.

foto: www.autismsrezekne.lv
Katrīna Bebriša.

Katrīnai ir 5 gadi un jau no 2 gadu vecuma šai jaukai meitenītei ir konstatēts atipiskais autisms ar valodas attīstības aizkavēšanu. Meitene apmeklē dārziņu, bet diemžēl patstāvīgi rūpēties par sevi nevar.
Šajā gadā pēc konsultācijas ar speciālistu tika dota iespēja un cerība uz veselības un attīstības uzlabošanu, bet lai šī iespēja būtu īstenota - Katrīnai ir nepieciešama Jūsu palīdzība un atsaucība.
Katrīna un viņas vecāki lūdz atsaukties tos, kas var palīdzēt, un ir ļoti pateicīgi visiem, kas nepaliks vienaldzīgi viņu nelaimē. Jo viņu sapņi var tikt īstenoti tikai ar Jūsu palīdzību.
Nepieciešamā summa: 1566,00 EUR

Pārskaitījumu var veikt uz bankas kontu ar norādi „ziedojums Katrīnai Bebrišai vai Annai un Sofijai”:
Nosaukums: Biedrība „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē”
Vienotais reģistrācijas Nr. 40008190588
Juridiskā adrese Kr.Valdemāra iela 4-70, Rēzekne, LV-4601
Bankas rekvizīti:
Bankas nosaukums AS SWEDBANK
Bankas SWIFT kods HABALV22
Projektam paredzētā IBAN konta numurs LV09HABA0551034689577