Ja pastiprināti gribas ābolus, jāsamazina holesterīna līmenis, jo ikdienā tiek lietoti pārāk trekni ēdieni.
Esi vesels
2017. gada 11. jūnijā, 07:49
Organisms zina, ko tam vajag. Ja kārojas ābolus - tu ēd pārāk treknus ēdienus
Zinātnieki nešaubās, ka organisms pats zina, ko tam vajag, tāpēc iesaka neapspiest pēkšņi radušos kāri pēc kāda ēdiena. Turklāt speciālisti pat zina pateikt, kāpēc tāda kāre radusies.
Ja pēkšņi ļoti kārojas sviesta, tas liecina, ka organismā trūkst kādas taukskābes vai A vitamīna, ja gribas sieru – jāpapildina organisma kalcija un fosfora rezerves, ja pienu – nervu sistēmai vajadzīga nomierinošā aminoskābe triptofāns.
Ja rodas izteikta vēlme pēc gaļas, jāpapildina dzelzs daudzums organismā (veģetārieši šādā gadījumā gribēs, piemēram, ziedkāpostus), ja gribas olas – nepieciešami proteīni, kas ir šūnu galvenā sastāvdaļa, ja ābolus – jāsamazina holesterīna līmenis, jo ikdienā tiek lietoti pārāk trekni ēdieni; ja gurķus – jāpapildina organisma enerģētiskajiem procesiem nepieciešamie minerālsāļi.
Ja jūtat kāri pēc sāls, visticamāk, jums ir pazemināts asinsspiediens vai organismā trūkst joda.